mate kapović hčsp josip miljak fašist

Hrvatska čista stranka prava podnijet će kaznenu prijavu protiv Mate Kapovića, jednoga od vođa Radničke fronte, stoji u priopćenju koje je HČSP uputio medijima.

Povod za to je Kapovićeva izjava za tportal u kojoj kaže; „Živi zid ne želi osuditi fašističke pozdrave, oni s fašistima, s HČSP-om koaliraju na lokalnim izborima“.

“HČSP će protiv nedozrelog komunističkog žutokljunca Mate Kapovića podnijeti kaznenu prijavu zbog teških uvreda i kleveta. U današnjoj izjavi za Tportal, Kapović kaže; „Živi zid ne želi osuditi fašističke pozdrave, oni s fašistima, s HČSP-om koaliraju na lokalnim izborima“. Kako Kapovićev komunistički mentalni sklop ne može razlučiti državotvorstvo, domoljublje i pravaštvo od fašizma, pa HČSP koja ove godine obilježava 120. obljetnicu od kada ju je utemeljio Otac domovine dr. Ante Starčević, naziva fašističkom strankom, o tomu smo ga voljni podučiti na sudu uz poveću materijalnu odštetu kako bi Kapović tu pouku što bolje zapamtio”, stoji u priopćenju HČSP-a koje je uputio Josip Miljak, predsjednik stranke.

“Dakle, HČSP nije fašistička stranka i takve etikete nas duboko i teško vrijeđaju. Hrvatska je umorna od likova koji sve što ne razumiju nazivaju fašizmom, netolerancijom i sl., a upravo su oni ti koji šire netoleranciju i služe se govorom mržnje. Hrvatska je prošla teško razdoblje u komunizmu lišenom svih ljudskih vrjednota, koji je ljudima nudio samo strah, a blagostanje samo partiji. Kapović svoju ideologiju temelji na tomu, na tim tekovinama komunizma i totalitarizma. Ništa nije naučio iz serijskih poraza SDP-a koji proizlaze iz toga što SDP uporno želi kotač povijesti vratiti unatrag. Takvi su kočnica ovoga društva, a ne progresivno i državotvorno pravaštvo”, ističu u stranci.

“Kapović zaboravlja još nešto ključno, a to je da Hrvatska nije samo odbacila komunizam, nego je odbacivši ga istovremeno utemeljila svoju državu i pokušavati nanovo nuditi takvo nešto hrvatskomu narodu, je uvreda do neba prema tomu istom narodu, kojemu Kapović tobože nudi spas. Sačuvaj nas Bože od takvih spasitelja, već smo ih se nagledali kroz povijest”, zaključuje se u HČSP-ovom priopćenju.