nataša jovičić jasenovac hčsp josip miljak kolinda savjetnica

Kako je predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović imenovala Natašu Jovičić kao savjetnicu za pitanja Holokausta, držimo da to imenovanje spornim jer gđa. Jovičić, osim što širi laži o Jasenovcu, ne poštuje institucije hrvatske države općenito, piše u dopisu Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) koje potpisuje predsjednik Josip Miljak.

Takvu osobu ni najmanje ne zanimaju stotine tisuća hrvatskih žrtava nakon Drugog svjetskog rata i nikada ni jedne riječi nismo čuli od nje o Hrvatskom holokaustu.

U najnovijem intervjuu za jedan tjednik, gđa. Jovičić, već po uhodanom receptu nametanja krivnje Hrvatima, negira presudu hrvatskoga suda u Kutini br. Pp 4. J – 83./14-14, od 04. veljače 2015. po kojoj je ustanovljeno i presuđeno, da predsjednik HČSP-a Josip Miljak, nije prijetio Nataši Jovičić, nego je iznio svoje neslaganje s lažima iste o žrtvama u Jasenovcu, a što je potkrijepio dokazima eminentnih hrvatskih autora o toj temi, a da je sve drugo subjektivan osjećaj gđe. Jovičić.

Tako Jovičić u intervjuu navodi; “…a izbor mene za njezinu savjetnicu može se, među ostalim, shvatiti i kao njezino neizravno mišljenje o prijetnjama što mi ih je prije godinu i pol dana uputio predsjednik Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Josip Miljak. To su vrlo hrabri i važni potezi…”

Postavljamo pitanje, je li subjektivan osjećaj takve osobe važniji od sudskih odluka hrvatskih sudova, i kako osoba koja ne poštuje sudske odluke, a time i Republiku Hrvatsku, može obnašati bilo kakvu državnu dužnost!? Još nije ni započela s radom, a već laže i samoj predsjednici države, kada tvrdi da je imenovanje nje za savjetnicu, to neizravno mišljenje predsjednice o (nepostojećim) prijetnjama.

Izgleda da je pljuvanje po Hrvatima i ruganje s našim žrtvama te nametanje lažne krivnje u i dalje Hrvatskoj najbolja paradigma za napredovanje i množenje funkcija i beriva.

Stoga smatramo da predsjednica države treba žurno ukloniti takvu osobu iz svoje blizine, jer su savjeti nekoga takvoga nepotrebni i štetni za predsjednicu, a time i za hrvatski narod, zaključuju u HČSP-u.