hčsp piranski zaljev josip miljak jadranka kosor

Hrvatska bi mogla izgubiti dvije trećine Piranskog zaljeva. Informacija je to iz transkripata razgovora slovenskog člana arbitražnog suda Jerneja Sekoleca i slovenske zastupnice pred sudom Simone Drenik iz Ministarstva vanjskih poslova, koje je objavio Večernji list, u kojima se vidi kako joj je Sekolec prenosio detalje iz povjerljive diskusije predsjednika suda Gilberta Guillaumea i ostalih arbitara.

Prenio je tako izjavu koju je pripisao predsjedniku Suda po kojoj mu je ovaj, vrlo rano u postupku rekao kako su “Slovenci dobili što su htjeli na moru” te da najmanje 2/3 Piranskog zaljeva ide Sloveniji.

Na tu skandaloznu informaciju svi se u Hrvatskoj zgražaju, no jedino je Hrvatska čista stranka prava (HČSP) javno progovorila tko je u Hrvatskoj kriv za dovođenje naše države u ovakvu sramotnu situaciju.

Priopćenje HČSP-a koje potpisuje predsjednik stranke Josip Miljak prenosimo u cijelosti:

“Ako se pokaže kao istnita ova informacija, kako Slovenija dobiva dvije trećine Piranskoga zaljeva ili čak cijeli zaljev, koju prenosi jedan dnevni list, onda za to uistinu i konačno netko mora odgovarati za veleizdaju.

Zna se tko bi odmah, ako je Hrvatska još uvijek država, morao završiti iza rešetaka. To je oktroirana premijerka Jadranka Kosor, koju bi žurno trebalo strpati u zatvor i to sada za najvećih vrućina, isto kao što je ona to uradila hrvatskom junaku Đuri Brodarcu, koji zbog toga i umro.

Ovoga puta Jadranku Kosor ne smije i ne može spasiti nepoznavanje engleskog jezika, pa tako jadna nije znala što znači junction. Ovdje se radi o prodaji državnog teritorija i ukidanju granica s Italijom, što će nadalje izazvati nesagledive posljedice u reviziji Osimskih sporazuma.

Konačno bi tu gospođu netko trebao naučiti pameti, pa neka u vrućoj ćeliji razmišlja o svojem javnom ljubakanju s Pahorom koji se na to prisilo zbog nacionalnih interesa Slovenije, a Kosor je nas za te mrvice lažnog udvaranja i sviđanja jeftino prodala”, stoji u priopćenju.