markov trg branitelji policija crkva hčsp josip miljak široki brijeg 1945.

Na sinoćnje scene represije “hrvatske” policije nad hrvatskim braniteljima na zagrebačkom Markovom trgu reagirala je i Hrvatska čista stranka prava (HČSP), usporedivši ih s partizanskim pokoljem fratara u Širokom Brijegu 1945. godine.

Priopćenje koje potpisuje predsjednik HČSP-a Josip Miljak prenosimo u cijelosti:

“Današnja slika s Markova trga 2015. neodoljivo podsjeća na sliku Širokog Brijega 1945. kada su na pragu crkve partizanski opančarski divljaci i krvnici poubijali nevine fratre. Policija (hrvatska?) je danas pokušala silom ući u crkvu Svetog Marka, ali je pater Ike Mandurić s nekolicinom subraće fratara hrabro stao na ulaz i spriječio bespravan ulazak policije u crkvu i tako zaštitio teške invalide Domovinskog rata od ozljeda a možda i od smrti.

Takva drskost policije se ne može ničim opravdati. Policija u tobožnjoj zaštiti zakona o javnom okupljanju, sama krši zakon i međunarodne ugovore između Hrvatske i Svete stolice. Ušli smo u opasno vrijeme, vrijeme potpunoga neokomunističkoga voluntarizma, kada se suspendiraju zakoni i međunarodni ugovori, kada se ne poštuju ljudska prava i sve to se gazi u ime zaštite neokomunističke vlade koja sada konačno mora položiti račune hrvatskomu narodu.

HČSP podržava hrvatske branitelje u nastojanju spasa i ovo malo Hrvatske što je još ostalo, i u ime toga je nužno njihovo ustrajavanje do kraja, a to je bezuvjetna i ultimativna ostavka ove antihrvatske oligarhije predvođene infantilnim i nedoraslim Milanovićem”, stoji u HČSP-ovom priopćenju.

Autor: Sloboda.hr
Foto: Nova TV