zlatko hasanbegović intervju

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović demantirao je za Novi list da ga je Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pozvalo na obilježavanje Svjetskog dana slobode medija, što je jučer izjavio predsjednik HND-a Saša Leković.

„HND nije poslao poziv u ministarstvo. Posljednji poziv iz HND-a u Ministarstvo kulture stigao je 21. listopada prošle godine, prethodnome ministru Berislavu Šipušu“, kazao nam je Hasanbegović nakon što je potpisanog novinara nazvao na telefon. „Provjerio sam s nadležnim službama. Poziv nije stigao“, kaže ministar.

Saša Leković izjavio je na današnjoj međunarodnoj konferenciji o slobodi medija, otvarajući dvodnevni program, kako su organizatori ministra „pozvali da sudjeluje o obilježavanju, ali nam nije ni odgovorio“. Konferenciju su organizirali HND i Friedrich Ebert Stiftung.

Ministar Hasanbegović tvrdi da bi „čak i bez poziva“ došao na sutrašnji dio obilježavanja Svjetskog dana slobode medija, ali je spriječen, jer sutra odlazi na trodnevni službeni put u BiH. „Došao bih. Ne izbjegavam nikoga“, kaže.

On tvrdi da je „ista situacija i s Kulturnjacima2016“: „Tvrde da ih ne želim primiti, ali prijem nikad nisu zatražili. Vrata Ministarstva kulture otvorena su svima. Sa svakim sam spreman razgovarati, ali ne mogu ljude primati bez da zatraže razgovor“, argumentira ministar za Novi list.

Izvor: Sloboda.hr/Novi list