sms poruke rekord

S obzirom kako je posljednjih dana uočen povećan broj zavaravajućih SMS poruka koje korisnicima dolaze preko međunarodnog SMS centra +4673460090, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) još jednom upozorava korisnike da budu oprezni kada dobiju poziv ili poruku s nepoznatog broja, posebno ako su u pitanju međunarodni brojevi ili brojevi s posebnom tarifom. Prije nego uzvratite poziv ili poruku, provjerite broj s Vašim operatorom. Ukoliko sumnjate da se radi o zlouporabi ili prijevari, možete obavijestiti svog operatora ili HAKOM, kako bi izbjegli neželjene troškove.

Tijekom utorka, 21. srpnja, Hrvatski Telekom je evidentirao povećani broj SMS poruka sa sadržajem „Molimo nazvati me sada 00447011920343“. Riječ je pokušaju prijevare gdje se korisnike poziva da zovu međunarodne brojeve te im se na taj način stvaraju visoki troškovi. Kako bi zaštitio svoje korisnike, HT je odmah poduzeo aktivnosti kako bi onemogućio pristup prema brojevima koji se navode u porukama i na taj način spriječio neželjene troškove korisnika. Na taj način je onemogućen pristup prema navedenom broju.

Savjetujemo korisnicima da ne nasjedaju na ovakve i slične poruke te da budu oprezni, osobito ukoliko sumnjaju u vjerodostojnost pošiljatelja, odnosno ukoliko im je broj s kojeg je poruka stigla nepoznat jer pozivanje takvih brojeva može izazvati neželjene troškove.