hajdaš dončić monetizacija autocesta autoceste referendum

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić danas je u Splitu odbacio mogućnost zaustavljanja postupka monetizacije autocesta, poručivši kako je stvar Ustavnog suda nedavni zahtjev Inicijative Ne dajmo naše autoceste za moratorij na daljnje postupke monetizacije.

Na novinarski upit hoće li obustaviti postupak monetizacije nakon što je Inicijativa Ne dajmo naše autocesteprošlog tjedna od Ustavnog suda zatražila moratorij na monetizaciju autocesta do objave rezultata referenduma, ministar Hajdaš Dončić je odgovorio: “Ne, ja nastavljam dalje, a to ne bih komentirao, to je stvar Ustavnog suda, a ne Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Dakle, mi s tim nemamo ništa.”

Inicijativa Ne dajmo naše autoceste 27. studenog predala je Ustavnom sudu zahtjev za donošenje privremene mjere kojom bi se Vladi i Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture zabranile aktivnosti na davanje autocesta u koncesiju do objave rezultata referenduma o monetizaciji autocesta.

Hajdaš Dončić ističe kako u postupku monetizacije autocesta štiti interese države. “Isto tako štitimo neke procese koji su počeli, a to je upravo ono o čemu govorimo, to je sigurnost za potencijalne ulagače”, kazao je ministar koji je u ponedjeljak u Splitu dodijelio stipendije učenicima i studentima koji se obrazuju za pomorska zvanja u pomorskim školama i na fakultetima.

Na upit može li se znati tko se javio na natječaj za monetizaciju autocesta ministar Hajdaš Dončić novinaru je uzvratio “Ja znam, a vi ne znate i nećete znati. Slijedilo je pitanje hoće li reći tko se prijavio i ministrov odgovor:Neću, jer mi to zakon zabranjuje. I neću vam reći do kraja postupka, a onda ćete dobiti sve informacije.”

Na dodatni upit koliko se zainteresiranih javilo na natječaj za monetizaciju autocesta, ministar je ponovio kako to ne može reći.