grmoja petrov

Glasnogovornik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja ustvrdio je da je PNUSKOK nakon parlamentarnih izbora pratio čelnika te stranke Božu Petrova, u akciji koja, tvrdi, nigdje nije zavedena.

Grmoja je to rekao u emisiji televizije N1, gdje je objasnio da Most traži čelno mjesto u Ministarstvu unutarnjih poslova jer je riječ o ključnom resoru kad je riječ o borbi protiv korupcije.

Na pitanje ne bi li i HDZ mogao provesti borbu protiv korupcije, uzvratio je kako dosadašnje iskustvo s HDZ-om i SDP-om govori drugačije. “Ako ćemo se voditi iskustvom koje imamo i onim što su radili HDZ i SDP, ta iskustva nisu baš najbolja. Mislimo da građani očekuju nekog neovisnog, tko neće gledati tko je kakvog stranačkog dresa, tko neće biti selektivan u tome. Imali smo sada slučaj, ako gledamo kako se ponašao prema Mostu PNUSKOK, imamo nekakve indicije da je gospodin Petrov bio kroz cijelo ovo vrijeme praćen, da je postojala i akcija koja doduše nije nigdje zavedena i smatramo da je to nedopustivo, korištenje aparata koji bi trebao služiti isključivo u sigurnosne mjere, zaštitu građana i nacionalne sigurnosti ili obračun s kriminalom, da se koristi u svrhu političkih obračuna”, rekao je Grmoja.

Nezadovoljan je i radom SOA-e, koja ga, kaže, podsjeća na “tortu s crvenim i plavim slojevima koji se međusobno prate, a za ključne stvari nemaju ni vremena ni resursa”.

Na pitanje koji je od tih slojeva pratio Petrova, odgovorio je kako smatra da su to bila oba sloja.

“Prateći medije, neke stvari koje su bile samo na našim sastancima su izlazile u javnost. Ne vjerujem da se uvijek događalo da su ih naši ljudi iznosili, ja sam uvjeren da smo cijelo vrijeme bili jako praćeni”, rekao je Grmoja.

(Hina)