mario jelić, thompson, knin, dan pobjede, oluja, koncertFoto: N1/fah

U povodu proslave 22. obljetnice Oluje Vlada će svoju 50. sjednicu održati u Kninu 4. kolovoza, a na dan obljetnice koncert će održati Prljavo kazalište, rekao je u utorak kninski gradonačelnik Marko Jelić istaknuvši kako se nada da će ove godine proslava proteći dostojanstveno, kako i priliči ovakvom prazniku.

“Ove godine proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu će uveličati koncert Prljavog kazališta u organizaciji grada Knina”, rekao je Jelić.

Kao što je premijer Plenković najavio u ožujku na proslavi 27. obljetnice osnutka kninskog HDZ-a, 50. sjednica Vlade održat će se 4. kolovoza u 14 sati u Kninu uoči proslave Oluje.

“Drago mi je što će sjednica Vlade biti ovdje, čitava država, a ne samo Knin slavi dan Domovinske zahvalnosti i kao domaćini državnoj proslavi potrudit ćemo se da sve protekne u najboljem redu i 4. i 5. kolovoza. Rado ću razgovarati s državnim vrhom o svim ključnim pitanjima za razvoj grada”, ističe Jelić.

Državni protokol 5. kolovoza počet će rano ujutro polaganjem vijenaca, nakon čega slijedi podizanje zastave na Kninskoj tvrđavi u 9 sati i 43 minute, kao i tradicionalni mimohod postrojbi kroz grad te misa u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, kao i prigodne izložbe i ručak s građanstvom, dok navečer Kninjane i njihove goste očekuje koncert Prljavog kazališta.

Gradonačelnik Jelić nada se da će ove godine proslava proteći dostojanstveno te apelira na građane Knina koji su dosad izražavali poštovanje i najdublje osjećaje prema domovini i ostalima da se pridržavaju zakona i budu časni i dostojanstveni.

>>> Thompson na Dan pobjede neće pjevati ni u Kninu niti u Čavoglavama – evo gdje će biti ove godine!

“Ovo je praznik svih nas i potrebno se držati temelja na kojima je nastala država, a to su antifašizam i antitotalitarizam. Nema razloga da se veličaju režimi koji nisu temelj društva koje bi trebalo počivati na toleranciji, razumijevanju i kršćanskim vrijednostima”, ističe Jelić dodajući kako misli da će “ove godine sve proteći u najboljem redu, dostojanstveno, kako priliči ovakvom prazniku”.

Ove godine u Kninu neće nastupiti Marko Perković Thompson koji je održao koncerte na 20. obljetnici Oluje 2015. te 2016. godine, a kninski gradonačelnik ističe kako u tome nema nikakve političke pozadine dodajući da je Thompson već imao dogovorene druge obveze.

Izvor: Sloboda.hr/Hina