5458afba1899421636000093

Grad je naredio uklanjanje spomenika u roku od tri dana!

Građani Pujanki, njih stotinjak, jutros su održali prosvjed ispred nedavno postavljenog spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja ovog kotara. Povod je najava gradskih vlasti o uklanjanju spomenika zbog, po njima, neadekvatnog grba koji sadrži prvo bijelo polje. Predsjednik gradskog kotara Pujanke Petar Gudić kaže kako ga je iz Grada jutros nazvao pročelnik Filip Butorović i poručio mu da u roku od nekoliko dana uklone ploču s grbom ili da promijene ploču s prvim bijelim poljem. U protivnom, komunalne službe će to učiniti umjesto njih, prenosi Dalmacijanews.hr.

5458afa01899426d36000049

Građani Pujanki su jutros izrazili svoje protivljenje uklanjanju spomenika, a kažu da su ga spremni braniti ako bude potrebno. Ističu kako se ne radi o ustaškom grbu kako im spočitavanju gradski pročelnici, već o povijesnom grbu kojeg su nosile brojne postrojbe u Domovinskom ratu, a jedan takav se nalazi i na katedrali svetog Marka u Zagrebu.

Klikni LIKE ako si protiv rušenja spomenika!

– Svjedoci smo još jednog pokušaja udara na branitelje i nadasve porodice poginulih hrvatskih branitelja. Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Baldasarom donijela je odluku o rušenju spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja gradskog kotara Pujanke, što je još jedan čin omalovažavanja onih koji su dali sve za Domovinu. Mi smo odlučni braniti svim sredstvima dostojanstvo svih ostalih branitelja, a na taj način i temelja države Hrvatske. Ako žele srušiti ovaj spomenik morat će srušiti i katedralu u Zagrebu na kojoj također imamo grb s prvim bijelim poljem (Crkva sv. Marka, op.a.). Imamo podršku braniteljskih udruga iz grada Splita i nećemo dopustiti da se ovaj spomenik ukloni – ističe se u priopćenju kojeg su nam jutros uručili prosvjednici.