goran marić finaFoto: HRT

Ministar državne imovine Goran Marić izjavio je da će u svom resoru prvo napraviti sustavnu analizu postojećeg stanja, jer, kako je rekao, RH raspolaže golemim potencijalom imovine koju treba najprije utvrditi, knjigovodstveno ustrojiti, uskladiti i otkloniti sve nepravilnosti koje je utvrdila Državna revizija.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) odgovorno je radio svoj posao, međutim, ako je negdje potreban autoritet i snaga državne politike onda je to u resoru državne imovine i ona će pridonijeti da upravljanje, ali i gospodarenje državnom imovinom kao puno opširnije i kompleksnije, bude učinkovito i na dobrobit RH, rekao je Marić u Saboru. Na novinarski upit kada se mogu očekivat prvi rezultati njegova ministarstva, Marić je odgovorio kako će to biti uskoro te dodao kako vjeruje da će već za mjesec dana neki rezultati biti vidljivi i validni. Najavio je da bi moglo biti određenih korekcija na popisu državnih strateških i poduzeća.

Podsjetimo, Sabor je danas potvrdio nove ministre Martinu Dalić i Gorana Marića. Dalić je potvrđena s 80 glasova ‘za’, 12 suzdržanih i 19 ‘protiv’. U imenu njezina ministarstva došlo je do promjena. Tako su, uz resor gospodarstva, njezinu ministarstvu pripojeni poduzetništvo i obrt. Za Marića su glasovala 83 zastupnika, suzdržanih je bilo 17, a protiv 12. Marić je prvo imenovan ministrom bez portfelja, a zatim je, ustrojem novog ministarstva nakon transformiranja Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, dobio resor državne imovine.

Izvor: Sloboda.hr/Hina