goran ivanišević wimbledon

Četrnaest godina nakon što je pobijedio u Wimbledonu, legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević ponovo je pobijedio na travi All England Cluba – ovoga puta u paru s Ivanom Ljubičićem osvojio je turnir legendi.

Ivanišević i Ljubičić su u finalu turnira parova za tenisače starije od 35 godina slavili protiv Francuza Sebastiena Grosjeana i Južnoafrikanca Waynea Ferreire6:3, 1:6, 10:5.

Na putu do naslova Goran i Ivan su upisali četiri pobjede, tri u skupini i jednu u finalu. U skupini A su pobijedili Šveđane Jonasa Bjorkmana i Thomasa Johanssona 6:1, 1:6, 10:7, potom Britanca Jamiea Delgada i ŠveđaninaThomasa Enqvista 3:6, 6:1, 10:8, te u posljednjem meču u skupini AmerikancaJustina Gimelstoba i Britanca Rossa Hutchinsa 6:4, 2:6, 10:6.

Ivanišević je 9. srpnja 2001. u finalu Wimbledona pobijedio Australca Patricka Raftera osvojivši svoj jedini Gland Slam naslov. Ivanišević je tada postao prvi osvajač Wimbledona koji je došao s pozivnicom i pobjednik s najnižim renkingom. Uoči turnira je bio 125. igrač svijeta. Ljubičić je u Wimbledonu najdalje stigao do trećeg kola. (Hina)