ivo josipović trg maršala tita kampanja milanović

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović svoju je kampanju opet započeo gnjusnom i vrlo neukusnom provokacijom. Naime, Josipović je u utorak krenuo u službenu kampanju ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta na koji nosi ime po najvećem zločincu u hrvatskoj povijesti i masovnom ubojici Josipu Brozu Titu. Josipović je na trg došao autobusom poručivši kako je ovo za njega vrlo važno mjesto s kojeg je krenuo u pobjedu za svoj prvi mandat te poručio da s njega kreće i u pobjedu 28. prosinca.

Josipovića je dočekalo 300-tinjak pristaša, a podršku su mu došli iskazati te ge pozdravili i predsjednik SDP-a, premijer Zoran Milanović, ministar rada i socijalne skrbi Mirando Mrsić te šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

Josipović je u izjavi novinarima podsjetio da je i prije pet godina, kada je osvojio svoj prvi mandat na Pantovčaku, također krenuo s istog mjesta.

Među okupljenima bilo je i onih koji su izražavali neslaganje s politikom u Hrvatskoj transparentom “Političari su paraziti”, kao i pobornika predsjedničkog kandidata Ivana Vilibora Sinčića s transparentom “Svi smo mi Ivan Sinčić”, na kojem je zamjenica “mi” bila iscrtana crveno-bijelim bojama šahovnice.

>>> Što povezuje Ivu Josipovića, Vesnu Pusić i Veljka Kadijevića te zašto o tome nećete ništa doznati na HRT-u?

Josipović je prethodno posjetio i radnice koje su šivale jakne za njegovu izbornu kamapnju, a riječ je o bivšim radnicama propalog “Kamenskog”, tekstilne tvrtke u stečaju za kojom se na sudu “vuku repovi” zbog navodnih nezakonitosti u prodaji zemljišta na kojem je pogon tvrtke te neuspješne privatizacije.

“Ideja je bila da pomognemo radnicama koje su vrlo teškoj poziciji, a želio sam i dobre, kvalitetne jakne. Upravo takve rade gospođe iz Kamenskog”, rekao je Josipović.

Na pitanje novinara smatra li da je time što je angažirao sedam od 200-tinjak radnica “Kamenskog” pravedno riješen slučaj te tvrtke, s obzirom na to da ona uskoro ide u prodaju, Josipović odgovara kako “postoje granice političke intervencije u provedbu zakona”.

“Nitko, pa ni predsjednik, ne može intervenirati u sudske postupke i to i gospođe ovdje znaju. Ono što sam mogao učiniti, ja sam i učinio. Inicirao sam, dapače, tražio od DORH-a da riješi taj slučaj. Podnesene su kaznene prijave, a kao što znate, već su podignute i neke optužnice. Kada je riječ o stečaju, to je sudski postupak u koji predsjednik ne može intervenirati”, rekao je.