james_caviezel_wallpaper_4-normal

Dok sam se penjao na uzbrdici do posljednje scene osjetio sam prisutnost istinskog zla koje mi govori: “Ti si mrtav čovjek”!

Pasija, svjetski poznati film o muci Isusa Krista a koji je cijeli svijet ostavio bez daha, i donio brojne milosti svijetu, djelo je kršćanina i vjernika Mel Gibsona koji je sam nekoliko puta izjavljivao kako ga je Bog godinama pozivao da snimi ovaj film Isusu na slavu, prenosi Dnevno.hr.

Glavni lik filma Pasije je Jim Caviezel, obiteljski čovjek i kršćanin koji je u intervjuu ispričao sve šokantne i mistične pojave na filmu a koje su mogle biti pripisane samo nadnaravnoj pozadini. Kako Jim govori, čim je pristao glumiti Isusa, u Pasiji, đavolje napasti su počele.

-Na sve načine me uvjeravao da nisam dovoljno dobar, da neću uspjeti, da moram odustati od filma. Ja sam se kao kršćanin borio protiv toga jer sam znao da su to đavolja iskušenja. No, on nije stao.

jim-caviezel-2011-7-24-1-40-19

Glumeći Isusa, Jim je doživljavao prave boli, što fizičke što duhovne. Kako govori, prvi dan snimanja imao je rane, doživio je prave udarce bićem, smršavio je 20 kilograma, a postojala je i velika vjerojatnost da Jim zaista umre na križu, jer je Jim posljednjeg dana snimanja završio u bolnici na operaciji srca. Uz to sve dok je visio pribijen za križ, Jima je udario grom, a prije toga, kako govori, dok se penjao po uzbrdici ovako bolestan, osjetio je prisustnost istinskog zla koje mu je reklo: “Ti si mrtav čovjek”.

No, Jim se kao pravi kršćanin nije bojao smrti jer je znao da će umrijeti ako je to Božja volja, a da će djelo na kojem je radio donijeti brojne milosti i obraćenja svijetu.

-Ako želite biti kršćanin morate biti spremi na sve, a ponajviše na patnju, rekao je Jim. Spomenuo je i kako su brojne medijske kuće zvale i pokušale ga odgovoriti od filma nazivajući Gibsona antisemitom jer je ovo prvi film koji je prikazao da nisu samo Rimljani razapeli Krista, već njegov narod pa je dodao kako nismo ni svjesni da Krista svaki dan razapinjemo i dalje, mi njegov narod, i to kada činimo grijeh. Jim je dodao kako je cijelo snimanje meditirao i molio jer zna da je samo preko molitve mogao vidjeti Isusa. Cijeli intervju sa zapanjujućim porukama pogledajte u nastavku…