đuro glogoški branitelji savska prosvjed

Predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški na tribini o prosvjedu, održanoj u Rijeci u subotu navečer, rekao je kako su organizatori poslali Hrvatskom saboru pismeni zahtjev da se na prvoj ovogodišnjoj sjednici kao prva točka u dnevni red uvrsti rasprava o odnosu državnih institucija prema ratnim veteranima.

“Očekuje se odgovor klubova zastupnika o tome da jedinstveni zakon o pravima branitelja postane ustavni zakon”, rekao je. U toj bi se raspravi vidjelo kakav je stav pojedinačnih zastupnika, ocijenio je Glogoški te dodao kako traže pojedinačno glasovanje.

“O odgovorima ovisi naše daljnje djelovanje”, istaknuo je navodeći “čuvajte se strpljivog čovjeka, a to je hrvatski branitelj”. “Ako hrvatski branitelji budu morali doći na Markov trg, netko će s njega morati otići, a to nisu branitelji”, upozorio je.

Na skupu su govorili i predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba Ante Deur i predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskog rata Josip Klemm.