photo-region-hrvatska-licnosti-glavas_branimir-Branimir_Glavas_02_u_483070852

Branimir Glavaš, koji u mostarskom zatvoru izdržava zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina, tužio je Hrvatsku Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu jer su mu povrijeđena prava na suđenje u razumnom roku.

Glavaš je to objavio u pismu koje je uputio članovima Zajednice udruga HDSSB-a, a koje je delegatima na lll. Saboru Zajednice udruga HDSSB-a pročitao Stjepan Sokol.

“Žao mi je što sam prisiljen pokrenuti tužbu protiv vlastite države koju sam stvarao i za koju sam bio spreman život dati, ali nažalost više nije bilo drugog načina dokazivanja moje nevinosti” ističe Glavaš u pismu.

“Ne predajem se i uz Božju pomoć, nikada se neću slomiti, ma koliko s tim računali bivši i sadašnji vlastodršci, ali i bivši i sadašnji neprijatelji, kao i sva kukavelj i svi lašci koji su doprinijeli mom progonu”, poručio je.

Osječko-baranjski župan i predsjednik stranke HDSSB-a Vladimir Šišljagić rekao je kako ni sadašnja vlast ni oporba nisu spremni izvesti Hrvatsku iz teške krize u kojoj se nalazi.

Na Saboru su se okupili delegati iz svih pet slavonskih županija, koji su za predsjednika udruge jednoglasno ponovno izabrali Glavaša.

Autor: Sloboda.hr/HRT