zoran milanović željko glasnović tomislav sunić bujica bujanec

U emisiji Bujica urednika i voditelja Velimira Bujanca gostovali su general-bojnik Hrvatske vojske Željko Glasnović te dr. Tomislav Sunić, bivši profesor u Americi, diplomat i književnik, donosi Direktno. Komentirali su subotnji antiprosvjed. U emisiju se javio i psihijatar Herman Vukušić.

Glasnović je rekao kako se vidi da se nešto događa i da je vrijeme da se nešto napravi.

”Tamo nisu samo branitelji. Takozvani reciklirani komunisti su zauzeli sve što se može zauzeti, uzimaju milijarde kuna. Zamislite, Zagreb Dox dobije novce, a Udruga veterana koji su branili Hrvatsku nisu dobili ništa”, rekao je general-bojnik.

Bujanec je rekao kako je praksa da u Hrvatskoj prvo stranci dobiju sve, a posljednji oni koji su prošli sve najgore. Glasnović je komentirao kako se u Hrvatskoj do sada ubilo 3.500 branitelja, a mi bacamo novce na manifestacije. Također je komentirao kako je problem u mentalnom sklopu.

”Milanović ima takav komunistički mentalni sklop i on se prenosi na druge generacije, a njihova je karakteristika perfidnost, obmana i laž. Milanović je inače iz mjesta Mala Moskva, tamo su nekada djeci davali imena Staljin i Lenjin, a danas u Stanko i Lenko”, istaknuo je Glasnović.

Sunić je usporedio Ameriku i Hrvatsku u odnosu na veterane.

”Amerika ima puno više novaca za veterane te poseban ured. I tamo ima oko šest milijuna veterana, tu su i veterani iz ratova od prije 80 godina. Ono što je bitno je da su stvari tamo puno efikasnije i da se to tamo puno brže rješava. Evo recimo naš šator. U Americi se dogodio skandal, bilo je riječ o 40 mladih amerikanaca koji su došli iz akcija u Afganistanu, kojima je zbog birokratskih razloga zakasnila pomoć. Čak je i sam Obama reagirao, a njihov ministar branitelja časno je dao ostavku i već se oko tisuću glava počelo kotrljati”, objasnio je Sunić.

Herman Vukušić je napomenuo kako je neprimjereno davati toliki medijski prostor ljudima koji propagiraju govor mržnje, apelirajući na antiprosvjednike.

”To sve čudi, pogotovo kada se zna da je govor mržnje u protivnosti s akcijama aktualne Vlade”, rekao je Vukušić te dodao kako su oni posljednji pozvani da govore protiv branitelja. Između ostalog komentirao je i Dragu Prgometa, te je rekao da je on njegov kolega, ali se ne slaže s onim što je rekao da su branitelji prijetnja za sigurnost.

”Branitelji nisu nikakav uznemirujući čimbenik sigurnosti na ulicama”, rekao je.

U emisiji je prikazan prilog koji donosi atmosferu sa subotnjeg prosvjeda, ali i podsjeća na Facebook prosvjede kada su prosvjednici skandirali pod prozorom bivše premijerke Jadranke Kosor. Više pogledajte u videu.