general željko sačić akcija za bolju hrvatsku željko cvrtila

Povodom podizanja optužnice od strane zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva za navodni ratni zločin, Akcija za bolju Hrvatsku izražava punu i bezrezervnu podršku svom članu Predsjedništva, generalu Željku Sačiću.

U ABH smatraju kako je ovo još jedan u nizu sramnih pokušaja progona hrvatskih branitelja i kriminalizacije Domovinskog rata, posebice ako se zna da je o spornom slučaju već vođen istražni i sudski postupak koji je završen nepravomoćnom oslobađajućom presudom pred hrvatskim sudom, dok je pred Haškim sudom optužnica odbačena.

Kroz progon generala Sačića nastavlja se postupak izjednačavanja krivnje branitelja i agresora na Hrvatsku. ABH poziva DORH i policiju da jednako revno provedu istrage eklatantnih zločina koje su počinile agresorske snage na teritoriju Republike Hrvatske, kao što je preko 150 masovnih grobnica, stotinu granatiranih hrvatskih gradova i sela, stotinu porušenih sakralnih objekata, tisuće silovanja i smaknuća civilnih i vojnih zarobljenika.

“Uvjereni u nevinost generala Sačića za zločin koji mu žele nametnuti, uvjereni smo kako će i ova optužnica neslavno propasti kao i sve prije nje. Ujedno se nadamo kako je ovo posljednji pokušaj nametanja krivnje onima koji su Hrvatsku branili od agresije, a nameću ju oni koji, nadamo se ne zadugo, Hrvatskom vladaju iako ju nikad nisu htjeli”, stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Cvrtila.