imigranti izbjeglice tovarnik

“Svi zajedno u Tovarniku svjedoci smo humanitarne katastrofe. Unatoč velikom zalaganju mještana, policije, Crvenog križa i drugih, svi planovi za koje nam je Vlada tvrdila da postoje pokazali su se nepostojećim”, rekao je župan vukovarsko-srijemske županije Božo Galić na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare održanoj u Tovarniku.

Kata Krešić iz vukovarsko-srijemskog Zavoda za javno zdravstvo upozorila je kako se ljude hitno treba maknuti s kolodvora jer su predugo na jednom mjestu, velika je vrućina, nuždu obavljaju uokolo i nedostaje sanitarnih čvorova pa postoji opasnost od širenja bolesti i zaraza među njima.

Dodajmo i da je u stampedu imigranata, kada je grupa više od 2.000 ljudi krenula prema hrvatskoj granici, jedno je dijete pregaženo. Hitna je brzo reagirala, ali se ne zna gdje je i što je s tim djetetom.

Do 10.50 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je ukupno 6.200 imigranata, objavio je MUP. U registracijskom centru Ježevo nalazi se oko 800 imigranata, u Prihvatnom centru Čepin oko 400 imigranata, u Prihvatnom centru u Zagrebu tzv. Porinu oko 500 imigranata, u Prihvatnom centru u Kutini 50 imigranata, a u Sisku 51 imigrant.

Izvor: Sloboda.hr/Direktno