furio radin hasanbegović

HDZ u pregovorima s druge strane stola za sada ima MOST nezavisnih lista i manjine, a izabrani saborski zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin rekao je u razgovoru za N1 da za njegovu manjinu Zlatko Hasanbegović kao eventualni dio buduće Vlade – ne dolazi u obzir.

Priznaje da manjinci nisu bili složni u prošlim pregovorima, ali naglašava da ovaj put jesu, i da imaju zajednički dokument kojim su sve dogovorili.

“Htio bih zapravo i da Most progovori o nacionalnim manjinama, jer nikada nisu odgovorili na pitanja. Ne znam zapravo što misle o nacionalnim manjinama. Nemojte se zadovoljiti s odgovorom ‘Nećemo sniziti prava’, jer to ništa ne znači”, poručio je Radin.

Govoreći o Zlatku Hasanbegoviću, podsjetio je da ga je bivši ministar kulture bio optužio da je “reketario”.

“Ja sam se osjećao čudno, pa znate što znači reketariti, a cijela je ta priča bila jer se spremao rezati novce našoj izdavačkoj kući, s nikakvim pravom. Valjda je po njegovoj ideologiji Ministarstvo kulture “ministarstvo hrvatske kulture”, a ne hrvatskih građana. Moje mišljenje o dr. Hasanbegoviću je da on čini da jedna Vlada prestaje biti Vlada desnog centra, a postaje Vlada desnice. Ja s takvom vladom neću surađivati”, poručio je.

Manjinama je uvijek u interesu biti u dobrim odnosima s Vladom, pa ako je moguće i da budu njezin dio, kazao je Radin u Dnevniku N1 televizije u subotu.

Izvor: Sloboda.hr/N1