francuski diplomat Dacije Duster

Stanislas Hubert (40) odbio je izići iz Dacije Duster. Tek kad je došla Hitna, polegli su ga na nosila i odvezli na Rebro, gdje je prenoćio i otrijeznio se, piše Jutarnji list.

Pomeo je nekoliko parkiranih automobila, vozio u suprotnom smjeru, nije poštovao obvezujuće prometne znakove, odbijao je naredbe policajaca i na kraju odbio alkotest, iako nikako nije mogao uspostaviti ravnotežu.

Posljedice su to nesvakidašnjeg događaja u strogom centru Zagreba koji je skrivio 40-godišnji Stanislas Hubert, ataše za administrativnu i europsku suradnju francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj i član diplomatskog zbora u četvrtak u 1.25 sati.

Francusko veleposlanstvo u Zagrebu potvrdilo je Jutarnjem listu jučer da je njihov službenik sudjelovao u događaju na Novoj Vesi.

Sve to događalo se na potezu ulice Nova Ves od Gupčeve zvijezde do Sinkovićeve i početka Mirogojske.

Prvo je Dacijom Duster s diplomatskim oznakama, vozeći u zabranjenom smjeru od Gupčeve zvijezde, kod broja 85 na Novoj Vesi naletio na auto parkiran na zapadnom dijelu kolnika. Uslijedio je “odbijanac” na rubni kamen na suprotnoj, istočnoj strani kolnika, a onda u dva parkirana auta. Pošto je njih oštetio, Dacia se odbila u auto na suprotnoj strani kolnika, a potom na još jedan. Svoju je pijanu vožnju nastavio i kod broja 72 okrznuo još jedan parkirani auto na istočnoj strani kolnika.

Četiri kućna broja niže, kod broja 68, skrenuo je udesno i udario još jedan auto na zapadnoj strani kolnika te produžio do Sinkovićeve ulice. Tu se spustio do broja 16, gdje je udario u nogostup. Potom je prešao oba smjera ulice Ribnjak, tramvajsku prugu i kad je skrenuo u Mirogojsku, popeo se na nogostup, gdje je polomio dva stupića. I tu je stao.

To je dio njegova prometnog “haračenja” po središtu grada. Kad se zaustavio, policajcima je dao ključ vozila, ali je odbio izići, piše Jutarnji.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji list
Foto: fah