zamagljena hrvatska zastava hrt kolinda

Prvi intervju novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u HRT-ovom specijalu u ponedjeljak izazvao je veliko negodovanje među gledateljstvom.

Naime, razlog negodovanja bila je zamagljena hrvatska zastava na fotografiji koju je HRT stavio na pozadinsku zaslon za vrijeme intervjua.

Nakon mnogih teorija koje su se povlačile po medijima i društvenim mrežama, konačno smo saznali pravi razlog zašto je zastava bila zamagljena.

Naime, fotograf koji je autor pozadinske fotografije je bio udaljen od pozornice 15-ak metara te je koristio je zoom. Također, fotograf je pritom fokusirao svoj objektiv na pozornicu, a ova “zamagljena” zastava je zapravo mala zastavica koju je netko držao na udaljenosti od jednog ili dva metra (vidi se i zamagljen štapić na kojoj zastavica stoji te vrh ruke koja drži štapić). To je razlog zašto je zastava, tj. zastavica “zamagljena”.

Naravno, s ovim objašnjenjem se postavlja i pitanje je li HRT kao pozadinu za intervju izabrao baš ovu fotografiju s razlogom da se javnost namjerno uznemiri i da se pokrene široka rasprava koja se i pokrenula. Poznavajući aktualnu politiku HRT-a, ta teorija nimalo nas ne bi začudila.

Ako se pak radi o slučajnom propustu pri odabiru pozadinske fotografije za “intervju godine”, onda pak možemo zaključiti da se radi o čistom neprofesionalizmu, što nas opet na čudi.