ćilić đoković

Marin Čilić spreman je za nastup na ATP Mastersu u Londonu. Nakon prošlotjedne pobjede nad Novakom Đokovićem u Parizu naš je najbolji tenisač prepun samopouzdanja.

Razbio je Marin Čilić napokon ‘prokletstvo’ mečeva s Novakom Đokovićem. Pobijedio je ga je nakon četrnaest uzastopnih poraza u međusobnim ogledima te ga u isto vrijeme skinuo s prvog mjesta na ATP-ovoj ljestvici. Uoči prvog nastupa na ATP Mastersu u Londonu (u ponedjeljak protiv Andyja Murrayja, novog broja jedan na ATP-ovoj ljestvici!) Čilić puca od samopouzdanja. Pobjeda protiv Đokovića dodatno ga je podigla…

“Nisam imao sigurnost, nikad ga prije nisam pobijedio, no sada znam da ga mogu opet dobiti. Novak će biti izuzetno motiviran u Londonu, želi vratiti broj jedan”, rekao je Čilić, a u ponedjeljak čeka ga meč s novim brojem jedan, Andyjem Murrayjem.

“Zaslužio je poziciju na kojoj se nalazi. To samo pokazuje koliko je napredovao u posljednjih godinu, dvije… Izgara na terenu, gine za pobjedu u svakom meču”, kazao je Čilić, a Murrayja je pobijedio u finalu Cincinnatija:

“Bila je to velika stvar za mene, posebno zato što je on i tada bio u sjajnoj formi. Sigurno da ću iskoristiti nekoliko stvari iz tog meča, ali on će biti vrlo motiviran… No ni ja ne mogu biti motiviraniji nego što jesam. Ove godine sam puno konstantniji nego prije i nadam se da ću u Londonu nastaviti u istoj formi”, rekao je Čilić, a odgovarat će mu brza podloga u londonskoj O2 Areni:

“Istina. Vrlo je slična onoj u Parizu, ali je brža nego prošle godine. Sigurno je da poeni neće dugo trajati…”

Čilić u Londonu igra u skupini ‘John McEnroe’, uz Murrayja tu su još Stan Wawrinka te Kei Nishikori.

Izvor: Sloboda.hr/tportal