Predsjednica Grabar Kitarović tihomir jakovina vlada ured predsjednice kumrovec tito

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović odgovorila je danas Miloradu Pupovcu na njegove provokativne ispade na televiziji N1.

“Kao hrvatska predsjednica ponosna sam na dostignutu razinu zaštite prava nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj. Hrvatska država jaka je onoliko koliko su zaštićeni njezini najranjiviji građani. Na nama političarima velika je odgovornost da svojim djelima i riječima gradimo povjerenje i omogućavamo suživot između većinskog hrvatskog naroda i pripadnika nacionalnih manjina, posebno srpske. Tome zasigurno ne pridonose najnovije izjave g. Milorada Pupovca, koje se mogu razumjeti jedino u kontekstu nadolazećih izbora. No, izbori će proći, a za popravljanje narušenih međunacionalnih odnosa trebat će puno vremena i truda. Stoga pozivam na odgovorno i tolerantno političko djelovanje, makar ono ponekad i ne donosilo poneki glas više”, odgovorila je Predsjednica RH na provokacije Milorada Pupovca.

Pupovac nastavlja s provokacijama

Referirajući se na izjave srbijanskih čelnika, prije svega ministra Vulina, predsjednika Nikolića, ali i premijera Vučića, od obljetnice Oluje pa do ovog slučaja s dvojezičnim natpisima u Vukovaru, Pupovac je sinoć gostujući na N1 televiziji rekao kako “neke od njih sigurno ne doprinose boljem razumijevanju problematike”.


Na pitanje zašto se nije ogradio od takvih izjava, posebno od one predsjednika Srbije da Hrvatska slavi državu koju je osnovao Pavelić, Pupovac se referirao na predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

“Predsjednica države dužna je štiti od poklika “Za dom spremni” i “Ubij Srbina” koji se uzvikuju na stadionima”, rekao je Pupovac.

Na to mu je voditelj Ilija Jandrić uputio opasku kako predsjednica nije izvikivala parole na stadionima.

“Ako bi se predsjednica ogradila od takvih izjava, onda bih se i ja ogradio od izjava predsjednika Nikolića. Ne slažem se s predsjednikom Nikolićem. Već sam jedanput i više puta to rekao”, izjavio je Pupovac.

Izvor: Sloboda.hr/N1/Direktno.hr