dubrovnik uhićenja

Prema prvim neslužbenim informacijama u Dubrovniku je u četvrtak ujutro razbijena skupina koja se duže vrijeme bavila nabavom i preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane, doznaje se iz izvora bliskih policiji i državnom odvjetništvu.

Međunarodnu akciju suzbijanja trgovine narkoticima policija provodi u suradnji s Uskokom, a prema prvim informacijama članovi osumnjičene skupine drogu su krijumčarili iz Bosne i Hercegovine te preprodavali na dubrovačkom području.

Uz uhićenja nekoliko pripadnika skupine koja navodno broji desetak članova u četvrtak ujutro policija je pretražila više kafića, stanova pa čak i jedan brod. Paralelno s akcijom na dubrovačkom području policija otkriva narko lanac i u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Na dubrovačkim ulicama primjećene i “duge cijevi”

Dubrovačka policija službeno je potvrdila tek da u sklopu međunarodne akcije suzbijanja trgovine narkoticima provodi uhićenja. “Akcija se provodi za kaznena djela u nadležnosti Uskoka”, kratko je u telefonskoj izjavi potvrdila zamjenica glasnogovornice dubrovačke policija Andrijana Biskup.

Na cestovnim izlazima iz Dubrovnika građane su jutros dočekali pripadnici MUP-a s “dugim cijevima”, a prema pisanju medija duge cijevi uočene su i na ulicama nekih gradova susjednih država.

U BiH zbog krijumčarenja droge, privedeni i policajci

Nekoliko pripadnika policije uhićeno je u četvrtak ujutro na području Banje Luke i Trebinja, potvrđeno je iz sjedišta MUP-a Republike Srpske.

Akcija kodnog naziva “Maska” provodi se pod nadzorom Tužiteljstva BiH s ciljem dokumentiranja kaznenih djela organiziranog kriminala, neovlaštenog prometa opojnim drogama i krijumčarenja, a policija privodi osobe koje su osumnjičene da su ta kaznena djela u proteklih šest mjeseci počinila u Hrvatskoj na području Dubrovnika te na području Trebinja, Bileće i Berkovića u istočnoj Hercegovini. (Hina)