sdp igor dragovan

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan kazao je da je SDP zadovoljan rezultatima nedjeljnih prijevremenih lokalnih izbora u devet gradova i osam općina, posebno rezultatima u Korčuli, ali i ustvrdio kako su izbori pokazali da stranka nije dobro radila u gradu Rabu, gdje je izgubila gradonačelničko mjesto.

“SDP bi bio zadovoljan da zadrži sve gradonačelnike i vrati grad Korčulu”, rekao je Dragovan u ponedjeljak novinarima u Saboru.

Za SDP-ov gubitak grada Raba i dvoje načelnika općina kazao je kako gubitak rapskog gradonačelnika dokazuje da u toj sredini SDP nije dobro radio. “Što se tiče ostalih sredina zadovoljni smo jer su naši kandidati u drugom krugu, a posebno jer naš kandidat u drugom krugu ima velike izglede u gradu Korčuli”, istaknuo je.

Dragovan ne dijeli HDZ-ovo mišljenje da su prijevremeni lokalni izbori dobar znak da će ta stranka pobijediti na parlamentarnim izborima. “Možda su neki očekivali i da će rezultati jučerašnjih izbora biti bitno drugačiji, a parlamentarni izbori su ipak nešto drugo i do njih ima još jako puno”, rekao je glavni tajnik SDP-a.

Ustvrdio je kako je velika razlika između iniciranja izvanrednih lokalnih izbora i osmišljavanja programa za parlamentarne izbore u kojega će građani povjerovati. “To do sada nismo vidjeli i prema tome naš je posao da svoj mandat dovršimo do kraja”, rekao je Dragovan.

Za izvanredne lokalne izbore, koji su mahom raspisani zbog neizglasavanja lokalnih proračuna, prozvao je HDZ. “Odgovorno vijeće i direktno izabrani čelnik lokalne samouprave u interesu građana moraju se dogovarati oko donošenja najvažnijeg dokumenta, a to je proračun. To su jednostavno bile političke odluke koje su vodile u izbore gotovo isključivo od strane HDZ-a i njihovih partnera, pa čak i u Korčuli gdje su srušili sami sebe”, poručio je Dragovan.

Rezultate takozvanih trećih puteva poput Živog zida i ORaH-a nije htio komentirati, rekavši da su u SDP-u u ovom trenutku isključivo orijentirani na svoju i politiku Vlade. (hina)