drago prgomet hdz karamarko

Drago Prgomet na svom je Facebook profilu objavio kako je dao ostavku na mjesto zamjenika predsjednika HDZ-a te napušta stranku.

“Dajem ostavku na mjesto zamjenika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice te napuštam članstvo stranke. Jutros sam o tome obavijestio stranačka tijela, a sada obavještavam i vas – svoje prijatelje i poznanike. Hvala vam svima na razumijevanju i potpori koju ste mi davali u dosadašnjem političkom djelovanju. Nastavljamo”, napisao je Prgomet.

Posjetimo, u medijima se već dulje vremena nagađalo kako bi Prgomet mogao podnijeti ostavku zbog neslaganja s načinom na koji vrh stranke vodi HDZ.

Otvoreno je govorio kako ne podržava nastavak prosvjeda branitelja u Savskoj, suprotno mišljenju šefa stranke Tomislava Karamarka. Izjavio je i kako “ne želi biti u HDZ-u koji će radikalnom retorikom učiniti da Milanović ostane premijer”.

“Svojom retorikom samo iskazujem domoljublje te poštovanje Domovinskog rata, dr. Franje Tuđmana i naših branitelja. Njome i ukazujem na to da trebamo započeti s drugim domovinskim ratom – s borbom za svako radno mjesto, svako neobrađeno polje, ostanak svakog mladića i djevojke koji žele napustiti Hrvatsku. Ako je to radikalna retorika, ja ću s njom nastaviti. Primijetili ste da smo s tom „radikalnom retorikom“ pobijedili na svim izborima u zadnje dvije i pol godine – suprotno od onog što je najavljivao „Nostradamus“ Prgomet. Pobijedit ćemo i na parlamentarnim!”, odgovorio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na Prgometove optužbe.