drago pilsel

“Tko o čemu, Drago Pilsel o ničemu!”

Ovih dana relativno mnogo se pisalo o navodnom posjetu Rade Šerbedžije Vukovaru i o njegovoj nekakvoj tužbi protiv Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Ali, dok dobro znamo tko je i što je Šerbedžija, u Hrvatskoj se još uvijek malo zna – tko je i što je Drago Pilsel. Oni koji ga bolje poznaju kažu da je politički kameleon, ljevičar, pobornik Broza i partije, jednom riječju skriveni “veliki Hrvat”, iza kojeg stoje isti takvi kakav je i on. Taj i takav Pilsel na portalu “Autograf.hr” (5. travnja 2014.) u košmarskom pamfletu punom zlobe i mržnje, kleveta i uvreda, nabacao je blato na hrvatske branitelje, istinske Junake Domovinskoga rata, prije svega iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, što je začudo prošlo gotovo nezapaženo (kao da je riječ o autoru marginalcu). Laže i maže ovaj “Argentinski Hrvat”, pa prenosi poruku Stožera upućenu ne samo Šerbedžiji (već možebitno i raznim pilselima) da se protive protiv onih koji cijelo vrijeme izjednačavaju krivnju i falsificiraju povijest, itd., i tako redom.

Na Stožerove “prijetnje”, kako ih lažno, pogrdno i bezobrazno naziva ovaj člankopisac, odgovara (čujte sad ovo!): “Ja toj ekipi batinaša, toj rulji, tim nekakvim jozićima i borovčakima, poručujem da su Hrvati jači od njihove mržnje i da im neće uspjeti projekt fašizacije naše domovine. Nekada smo ih tukli na Sutjesci i na Neretvi, a danas ćemo ih do posljednjeg daha tući na internetu i u okviru demokratskih institucija”.

Dakle, Pilsel naziva Junake Domovinskoga rata fašistima, ljudima koji žele fašističku Hrvatsku, i koji su se valjda borili za Broza i partiju. Time nije uvrijedio samo članove časnog i uvaženog Stožera “na demokratski način” (argentinskim tangom!) već je uvrijedio i bacio ljagu na sve poginule i nestale hrvatske branitelje, na ljude koji su za razliku od njega dali krv za hrvatsku Domovinu, dok se on navodno u Argentini borio pod kapom Ante Pavelića.

Za više ovakvih tekstova- klikni Like!

Zatim se u ovom sramnom tekstu okrenuo protiv biskupa i Darija Kordića. Taj dio teksta toliko je ljigav, na niskoj razini da ga nije vrijedno ni spomenuti. On, navodni bivši “Pavelićev sljedbenik”, kaže da se biskup Vlado Košić “ruga Bogu i pokazuje mu srednji prst”. (sic!) Takvu glupost, takvu razinu razmišljanja (navodnog intelektualca) teško je komentirati, a u svijesti kršćanskih vjernika, još tome prije Uskrsa, izaziva ni manje ni više već jedino podsmjeh, kao da se s njima ruga netko tko je upravo stigao iz “psihijatrije”.

Nu, oprostit ćemo jadnom Pilselu, vrijeme je korizme, tko zna što ga je navelo na ovakvu mržnju i klevete, na Sutjesku i Neretvu, ali ne možemo mu oprostiti da istinske hrvatske branitelje naziva – fašistima, tim prije jer mu je možda fašista bio otac, a oni koji su u Vukovaru i diljem Hrvatske tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata branili i obranili Domovinu sigurno nisu!

Autor: Mladen Pavković