tomislav sunić bujica europska unija

Gost emisije Bujica u srijedu je bio dr. Tomislav Sunić, bivši profesor u Americi, diplomat i književnik.

U uvodnom prilogu naglašeno je da je Hrvatska ušla u Europsku uniju na prijevaru bivše ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić. Velika Britanija je izglasala, na demokratski način, izlazak iz EU što je rezultiralo padom vrijednosti funte. No, mi financijske nepogode Britanije nećemo jako osjetiti obzirom na slabe financijske odnose dviju zemalja.

Dogodio se Brexit, a dogodit će se i BREnter. Želimo li biti u takvoj državi?

Brexit je bio predvidljiv, sjetimo se Jugoslavije. Svi su se zaklinjali do nebesa za Jugoslaviju, godinu dana nakon ona se raspala. Europska unija kao super nacionalna konstrukcija nije položila svoj ispit, kao ni Jugoslavija. Nije uspjela spriječiti agresiju JNA na Hrvatsku 1992. godine. Šećer na kraju, imamo seobu naroda, migrantski tornado s nepredvidljivim posljedicama. EU odlučuje za nas, i Englesku i sve ostale države, koliko ćemo morati primiti migranata.

Migrantski val i kvote je bio glavni razlog zbog kojeg su rekli NE Uniji.

Ljudi se boje otvoreno govoriti, i boje se etikete rasista. Nije stvar samo migranata nego i financijske politike. U Njemačkoj niste imali referendum o prihvaćanju eura, niti će im biti dozvoljeno imati referendum za ‘Brexit’. Velika Britanija je to mogla zbog svoje povijesti napraviti, no Njemačka neće imati tu opciju.

U RH svi zaboravljaju da smo ušli u EU zbog laži Vesne Pusić da ako ne uđemo neće biti mirovina, time je ucjenila umirovljenike?

Moramo naglasiti, čak me malo smetaju i moji kolege iz HDZ jer djeluju naivno jer hrljaju u EU. Preko 60%, ako ne i 70%, hrvatskog zakonodavstva mora biti ‘blagoslovljeno’ u Bruxellesu. U Jugoslaviji su također dobivali direktive, imali su određenu slobodu. Na vrlo delikatan način iz Bruxellesa uništavaju hrvatski duh.

Europa nam je donijela nešto dobro, dokazali su da imaju politički duh suđenjem u Munchenu.

Ovim događajima na suđenju, Nijemci vrlo malo daju publiciteta toj aferi. U njemačkim novinama se o tome rijetko piše. Njima su glavni strah alternativne stranke za Njemačku. Boje se nacionalističkih stranaka. Svi u Hrvatskoj pišu protiv nacionalne fronte. Čak su i radikalni desničari pomagali, nažalost htjeli to naši političari ili ne, da nije bilo desničara i HOS-ovaca ne bi bilo Hrvatske, oni su stvarali Hrvatsku.

Izvor: Sloboda.hr/Bujica
Foto: Youtube