Generali

Geostrateg i geopolitičar admiral Davor Domazet Lošo komentirao je za narod.hr prosvjede stopostotnih hrvatskih branitelja i odnos aktualne vlasti prema njima ocijenivši kako ministar Predrag Matić ne da je trebao dati ostavku, velika je pogreška što je uopće ministar branitelja. ”On predstavlja branitelje jedne politike koja hoće totalno dezavuirati Domovinski rat i branitelje”, rekao je Domazet.

“Ovdje se ne radi o braniteljima samo kao braniteljima, ovdje se radi o stopostotnim invalidima Domovinskog rata. Ti branitelji i svi invalidi koji su dali svoj život, sve što imaju, dio svoga tijela, oni su htjeli da ti takvi budu na vlasti. I što sad oni rade? Ovo je vrhunac unutarnje agresije na državu Hrvatsku”, istaknuo je Domazet te dodao kako smo imali prije vanjsku agresiju, oružanu, gdje su ti branitelji dali svoj prinos, svoj život – sve što su imali, i onda umjesto da je ta vlast zahvalna, jer su zahvaljujući njima došli na vlast, jer oni zahvaljujući hrvatskim braniteljima imaju privilegij da vladaju ovom državom. Međutim, oni ne rade na dobrobit hrvatskih državljana, već rade protiv države, izdaju nacionalne interese, a onda na kraju razapinju i te branitelje.

“Govoriti ovdje o ostavci je deplasirano, oni jednostavno ne smiju takvi biti više da vode branitelje i da vode ovu hrvatsku državu. I to je sramota u ovom trenutku. Oni ne osjećaju nikakvu sućut prema žrtvi koja je umrla na braniku domovine. Na ovu zimu i hladnoću ne dolaze ljudi iz obijesti, dolaze iz očaja”, rekao je Domazet napomenuvši kako ovdje nije ni stvar o materijalnom, niti najmanje, nego je ovdje riječ o tome da oni doživljavaju da se ova država sustavno uništava, da se uništava ponos, da se uništava temelj ove države, a temelj ove države je 5. kolovoza.

22620

“To je danas problem u Hrvatskoj. I tko to uništava? Izvršna vlast! Ona umjesto da dođe, da klekne pred njih i da zamoli za oprost, oni se ovako arogantno užasno ponašaju. Ovakav odnos prema pobjedničkoj vojsci nije moguć nigdje na svijetu!”, ocijenio je te pojasnio da ono što je problem danas naše države i sve krize, gospodarska kriza je izvedenica iz krize, jest to što mi imamo krizu identiteta – mi ne znamo što je temelj ove države.

“A temelj ove države je 5. kolovoza i branitelji! Ti isti branitelji koji sada prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja. Druga kriza je kriza autoriteta jer kod nas nema nikakvog autoriteta. I zamislite koja je to veličina tih branitelj i koja je to veličina žrtve – da oni koji nisu htjeli državu, danas oni upravljaju i oni rade ponovno agresiju, veću no što je to radio Milošević”, ustvrdio je Domazet te dodao: “To je nezamislivo u bilo kojoj državi – mi smo imali obrambeni rat, rat za domovinu, i zahvaljujući svim braniteljima koji danas prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja, mi imamo danas hrvatsku državu”.

Za više ovakvih članaka – klikni LIKE!

“Kolika je to samo bešćutnost po kojoj oni to rade – oni idu do kraja poniziti te branitelje i njihovu žrtvu. Smatram da je ovo zadnje – ispod ovog praga se dalje više ne može stići. Mora se dignuti, ponovno Hrvatsku osloboditi kao što smo je oslobodili 1995. godine, ali ovaj put od unutrašnjeg neprijatelja, od jugoslavena i komunista. Usuđujem se reći da je netko od Srba koji su napadali Hrvatsku, oni bi se ponašali daleko bolje, jer Srbi znaju da smo mi pobjednička vojska i da smo ih mi pobijedili u ratu”, zaključio je Domazet.