130506mmf-washington

Spremaju li se svjetski moćnici za konačni krah hrvatskog gospodarstva i dolazak MMF-a u Hrvatsku?

Uvodnim razgovorima u Ministarstvu financija i u Hrvatskoj narodnoj banci izaslanstvo Međunarodnog monetarnog fonda pod vodstvom Johannesa Wieganda u četvrtak je započelo 12-dnevni posjet Hrvatskoj radi navodnih godišnjih konzultacija sa zemljama članicama, u okviru članka IV Statuta MMF-a, javljaju iz HNB-a.

Cilj posjeta je pobliže upoznavanje s aktualnim gospodarskim, financijskim i socijalnim prilikama u našoj zemlji, procjenama u pogledu daljnjih kretanja, konsolidacijom javnih financija, napredovanjem strukturnih promjena, stanjem u bankovnom sustavu.

Tijekom daljnjeg boravka predviđeni su razgovori i u drugim ministarstvima, kao i u još nekim značajnijim državnim institucijama, u nadležnosti kojih najizravnije ulaze ključna pitanja gospodarskog razvoja i socijalne politike, reformi, poticanje investicija i zaposlenosti.

Uz to, izaslanstvo MMF-a sastat će se i s predstavnicima sindikata, poslodavaca, nekoliko najvećih banaka, Ekonomskog instituta i Instituta za javne financije, predstavnicima međunarodnih financijskih institucija u našoj zemlji i drugima.

Autor: F.Č./Banka.hr