wawrinka đoković

Stanislas Wawrinka osvojio je ovogodišnji Roland Garros, zahvaljujući čak 60 izravnih poena, od kojih je jedan kandidat za najljepši poen godine…

Švicarski 30-godišnji tenisač pobijedio je neočekivano u finalu prvog tenisača svijeta, a još manje očekivano je što je pobjeda bila uvjerljiva i potpuno zaslužena.

Iako je izgubio prvi set i zaostajao u početnom dijelu susreta, Wawrinka je sredinom drugog seta ubacio u višu brzinu i nizom fantastičnih izravnih poena sve preokrenuo.

Stan je skupio čak 60 izravnih poena i ponovio isto što i u finalu Melbournea prošle godine protiv Nadala: senzacionalnom igrom je došao do Grand Slam titule.

“Iznenađen sam što sam pobijedio, jer u Monaku prije dva mjeseca se nisam osjećao dobro. Bili su to teški trenuci”, priznao je Wawrinka koji se u to vrijeme razvodio od svoje supruge.

No, Wawrinka danas opet je na teniskom vrhu, a jedan poen u završnici trećeg seta mnogi su specijalizirani portali proglasili najboljim ove godine. Naime, Stanislas je iz nemoguće pozicije briljantno pogodio bekendom pokraj mrežice. Definitivno trenutak po kojem će se pamtiti finale…

Izvor: tportal