dan_mladosti1_398133S0

Do kada će “antifašisti” u Vukovarcima vidjeti – fašiste?

U probleme oko Grada Vukovara uključio se i nitko drugi nego oni koji su većinom, dakle ne svi, bili na strani srpskog agresora u vrijeme kad je tijekom hrvatskog Domovinskoga rata rušio ovaj grad – članovi Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske. Nije dovoljno što Milorad Pupovac neprestano iznosi klevete, mržnju i podvale ne samo u vezi Vukovara, već i oko Domovinskoga rata, već određene službe “u igru” sada ubacuju i tzv. antifašiste-partizane, koji su i te kako imali prigode da se tijekom razaranja Vukovara oštro suprotstave srpskoj agresije, ali – nisu. Šutjeli su.

Međutim, tada, koliko se sjećamo, nije šutio njihov odani član, bivši Sekretar unutrašnjih poslova RH Pavle Gaži, koji je u vrijeme najžešćih napada na Vukovar na sjednici “antifašista” u Koprivnici navodno izjavio- “Pustite JNA, JNA zna što čini!” Ta javno izrečena izjava nikada nije bila demantirana. Pupovac kojeg podržava onoliko Srba koliko ima članova svoje obitelji, u svemu što njemu nije po volji u Hrvatskoj naziva “buđenjem fašizma”, a u svakom hrvatskom branitelju kao da vidi “fašistu”, pa se vječno vraća na tu temu od koje očito i (pre)dobro živi. Za ono što se događa u Vukovaru (gdje je Pupovac bio 1991.?) izjavljuje i u srpskim medijima da onima kojih se to tiče “ne smetaju ustaška obilježja širom Hrvatske” te da više nije “pitanje da je li je ovo fašizam što se događa u Vukovaru, već “koliko fašizma” možemo tolerirati”. Još je dodao da je “jedino što je gore od fašizma uljuđeno prikazivanje fašizma” (Večernje novosti, Beograd, 9. travnja 2014.).

partizani 2

Vukovar je postao “hrana” za većinu političara, a njime se “hrane” otkako je krajem prošle godine nepromišljeno počelo postavljanje dvopismenih tabli na zgrade državnih institucija. Sva “sreća” da se sada pojavio i slučaj ” SDP-ovca Želja Sabe, pa nisu samo istinski junaci ovoga grada meta najokrutnijih političkih i inih napada, već i pojedini članovi i simpatizeri SDP-a, koji najviše uvažavaju a koga drugoga nego bivše partizane, koji se sada nazivaju antifašistima i koji tek nakon 18 godina od završetka Domovinskoga rat sve više uzdižu glave, uz podršku najviših državnih dužnosnika. Ti bivši partizani koji neprestano niču “kao gljive” (koliko vas još ima?) počeli su nam držati lekcije o “pokušaju fašizacije Vukovara i Hrvatske u cjelini, što ga – kažu “crveni petokraši”- ovih dana provodi skupina građana pod nazivom Stožer za obranu hrvatskog Vukovara”. Oni će, prijete, obratiti se i međunarodnoj javnosti, da pokažu (zamislite!) kuda takvo djelovanje može odvesti!

Međutim, riječ je o grupi građana tzv. antifašista, pretežno bivših Udbaša, koji ne mogu prežaliti što Vukovar nije ostao u četničkim rukama ( i neće!). Ta grupa građana, čiji je predvodnik nekakav Fumić i Stjepan Mesić, neprestano se pozivaju na nekakve odluke ZAVNOH-a, pa ispada da su se oni već odavno, dok je još Broz bio živ, borili za Hrvatsku. Ali, ne, to je laž nad lažima. Partizani su se borili (barem 90 posto njih) za Jugoslaviju, a ne za Hrvatsku! Što su, molimo vas, srpskim četnicima 1991., predvođenim Slobodanom Miloševićem (ali i domaćim izdajicama) značile nekakve odluke ZAVNOH-a, kao “čuvara ljudskih sloboda i prava, posebice manjinskih, kao trajnih vrijednosti hrvatske države”?

SLOVESTNOST

Što tada, kad ste vidjeli da se sprema žestoki rat protiv Hrvatske, ali i ne samo protiv nje, drugovi “antifašisti” (zbog čega se više ne zovete partizanima, već antifašistima?) niste reagirali, otišli u Beograd kod “vašeg” Slobodana, ili kod “vašeg” Kadijevića i pokušali barem zaustaviti nadolazeće krvoproliće? Onda vas nije bilo nigdje, osim po “šupama”, bili ste manji od makova zrna, a da vas nisu štitili kao i danas bivši Udbaši koji su se početkom devedesetih bez ikakvih provjera ubacili u hrvatske tajne i ine službe, danas ne bi mogli “kokodakati” o nekakvom “hrvatskom fašizmu u Vukovaru”, što je najveća uvreda koju ste iznijeli za branitelje, žive i poginule ovoga grada, ali i ne samo za njih. Nisu vukovarski branitelji “male bebe”, pa da im baš vi, razni pupovci i nekakvi “antifašisti” trebate dijeliti lekcije što smiju a što ne smiju.

Sjetite se samo vremena komunizma. Tko je tada mogao samo “pisnuti” protiv vas i takvih, koji ste iza sebe, poglavito nakon II. svjetskog rata ostavili na tisuće (!) masovnih grobnica, koji ste živjeli kao faraoni i koji ste naposljetku bili “čuvari komunizma, Broza i bratstva i jedinstva”. Ne, o tome vi ne bi govorili, vi ste pobjednici protiv fašizma, i vama je sve dozvoljeno. (sic!) Bilo je, a sada nije. Iznesite podatke tko je primjerice nakon vaše pobjede poubijao tolike Hrvate na “križnim i inim putovima”, tko je zatvarao i mučio Hrvate koji su tekstove počinjali sa slovom “U”, tko su među vama bili aktivni članovi Udbe, a tko doušnici, itd., i tako redom. O tome nam pričajte. Kad ste vi pobijedili kao “antifašisti” rušili ste hrvatske spomenike, preoravali hrvatska groblja, osvećivali se onima koji su bili protiv vas, imali ste privilegije kakve valjda nema ni kraljica Elizabeta, a sada želite da vas mi slušamo kako nam “popujete”.

partizani 4

Idite na Dedinje, kod Broza, pa tamo plačite!

No, hrvatski branitelji bi od vas treba učiti kako treba biti složan. Vas nisu uspjeli razjediniti (jer to bivšim Udbašima ubačenim u hrvatske redove nije ni bio cilj), a hrvatske branitelje – jesu.

Za više ovakvih tekstova- klikni Like!

Ali, drugovi i drugarice, dragi “Kumrovčani” kad je u pitanju Vukovar, Stožer za obranu ovoga grada, a poglavito stradalnici hrvatskog Domovinskoga rata ne javljajte se, niti svojim priopćenjima, a osobito kao razni pupovci, ne činite razdore među onima koji su najviše zaslužni da vi i dalje, bez sankcija, (svaka čast iznimkama), uživate i dalje na hrvatskom suncu, što nije bila niti jest vaša zasluga.

Budite zahvalni Bogu (i onima na vlasti) što u Hrvatskoj namjerno nije provedena lustracija, a za to se koliko vidimo vi uopće ne zalažete i ne pišete Europskoj uniji da je to već davno trebalo učiniti. Što se bojite, pa vi ste pobijedili u II. svjetskom ratu, a pobjednicima je (osim Hrvatima!) sve – dopušteno!

Da nije smiješno, bilo bi žalosno.

Autor: Mladen Pavković
Foto: Jutarnji.hr/Forum.net.hr