brendan-eich

Ako želite biti direktor tehnološke tvrtke, jedan od preduvjeta za dobivanje takvog radnog mjesta jest izrazito simpatiziranje homoseksualaca i bezrezervno zagovaranje njihovih “prava”. U mnogim slučajevima, razina prihvaćanja neoliberalnih dogmi o homoseksualcima nalazi se iznad stručnih kvalifikacija potrebnih za obnašanje odgvovornih dužnosti.

Brendan Eich, direktor je i jedan od osnivača tvrtke Mozilla. On je nedavno na svojoj koži iskusio što znači suprotstaviti se homoseksualnom lobiju. Eich je naime bio primoran dati otkaz sa svojih dužnosti nakon što se otkrilo da je podupro zakonski prijedlog kojim bi se u Kaliforniji zabranio homoseksualni brak. Otkazu su prethodili ogromni pritisci i prijetnje od strane homoseksualnog lobija.

Iz tvrtke Mozilla kažu kako je njegova ostavka bila dobrovoljna, te da je to učinio zbog dobrobiti tvrtke i zajednice.

“Mozilla se ponosi svojim drugačijim standardom, a prošlog tjedna nismo ispunili ono što se od nas očekuje, znamo da su mnogi ljudi povrijeđeni i ljuti, i u pravu su; to je zbog toga što nismo bili dosljedni svojoj politici”, rekla je Mishelle Baker, glasnogovornica tvrtke.

Eichovo obnašanje dužnosti direktora izazvalo je vrisak, ciku i galamu među promicateljima homoseksualnih odnosa nakon što je u javnost izašla informacija da je Eich donirao 1.000 dolara u kampanju promicanja zakonskog prijedloga iz 2008. godine, kojim se namjeravalo u ustav države Kalifornija uvrstiti odredbu da je brak “institucija muškarca i žene”. Upravo nešto poput našeg nedavnog referenduma u Hrvatskoj.

Za više ovakvih tekstova- klikni Like!

Drugim riječima, dragi naši čitatelji koji ste na referendumu u prosincu 2013. zaokružili ZA, danas bi vjerojatni svi završili na burzi da se o tome pita homoseksualce.

U nedavnom razgovoru za novine Guardian, Eich je kazao da su njegova politička stajališta osobna te da ih je kao profesionalac držao podalje od rada tvrtke svih ovih petnaestak godina.

Autor: Sloboda.hr/Portal Pandora