dinko_cvitan-mladen_bajic1-580x384

Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića najvjerojatnije će naslijediti Dinko Cvitan, ravnatelj USKOK-a od studenog 2005, neslužbeno je potvrđeno HRT-u.

Bajićev mandat istječe 23. travnja i četvrti put vjerojatno neće dobiti povjerenje Vlade za funkciju na kojoj je već 12 godina. No kako je to jedino što mu se zamjera, Bajić bi možda mogao postati zamjenik glavnog državnog odvjetnika.

Kregaru Bajić potvrdio zamjenu s Cvitanom

Nezavisni saborski zastupnik Josip Kregar gostujući u HTV-ovom Dnevniku 3 rekao je kako mu je Mladen Bajić potvrdio da je Dinko Cvitan novi glavni državni odvjetnik

‘Bajić mi je to potvrdio. Time smo došli do kraja jedne trakavice u kojoj su puštani mnogi probni baloni. Oni su pokazali da postoje neki uvjeti koje je svaki kandidat trebao zadovoljiti. A to su da je upoznat sa situacijom u DORH-u, da ima iskustvo i pamet’, rekao je Kregar.

Cvitan je u listopadu 2005. imenovan zamjenikom glavnog državnog odvjetnika, a zatim je preuzeo USKOK. Cvitan je nedavno naglasio važnost političke volje iskazane 2009. u davanju antikoruptivnog alata bez čega mnogi slučajevi ne bi bili procesuirani.

Dinko Cvitan večeras je za Hinu rekao da je odluka o tome tko će biti na čelu DORH-a na Vladi i Hrvatskom saboru te da ne želi ništa prejudicirati ni komentirati. Mladen Bajić nije bio dostupan za izjavu.

Autor: F.Č./HRT/tportal
Foto: Hrvoje Pilić/narod.hr