vito tolj ubojstvo ubijen odvjetnik vlatko vidaković

Rezultati očevida pucnjave u kojoj je u ponedjeljak ujutro u svom uredu ubijen osječki odvjetnik Vlatko Vidaković, upućuju da je riječ o ubojstvu i samoubojstvu, izvijestilo je Županijsko državno odvjetništvo.

Neslužbeno se doznaje da je počinitelj poduzetnik Vito Tolj, kojega je Vidaković prije nekoliko godina zastupao u slučaju otmice sina osječkog odvjetnika Radoslava Arambašića.

Zamjenik osječkog Županijskog državnog odvjetnika Miroslav Kraljević izjavio je novinarima na mjestu događaja da su u uredu pronađena mrtva tijela 57-godišnjaka i 61-godišnjaka, da sve upućuje na nasilnu smrt iz vatrenog oružja, odnosno ubojstvo i samoubojstvo počinitelja, ali da se to još ne može potvrditi dok se ne obavi obdukcija i ostale radnje koje su u tijeku.

Dodao je kako je u vrijeme pucnjave u odvjetničkom uredu bilo još osoba, koje međutim nisu uključene u to što se dogodilo, te da je još rano govoriti o motivu tragičnog događaja.

Ovo je drugi slučaj ubojstva odvjetnika u Osijeku, nakon siječnja 2013. godine, kada je odvjetnika Luju Medvidovića, u njegovom osječkom uredu, nožem usmrtio klijent Robert Rubić, koji je zbog toga osuđen na 40 godina zatvora.

U povodu ubojstva odvjetnika Vlatka Vidakovića Hrvatska odvjetnička komora (HOK) izrazila je “potresenost, ogorčenje i zgražanje nad tragičnom činjenicom da je još jedan odvjetnik stradao obavljajući svoju službu” te upozorila da bi zbog kvalitetnije zaštite odvjetnika napadi na njih trebali biti kvalificirani kao posebno kazneno djelo. (Hina)