vukovar korzo dan korzo

Cvjetnim korzom u kojem je u vukovarskome gradskom središtu u organizaciji Društva “Naša djeca” sudjelovalo 250 mališana iz dječjih vrtića, u Vukovaru je u petak počela proslava Dana grada, 3. svibnja, i blagdana njegovih zaštitnika – Sv. Filipa i Jakova.

U prigodnom programu pod nazivom “Mladost i radost Vukovara” središtem grada u sklopu Cvjetnoga korza prošlo je 250 djece iz vukovarskih vrtića kostimiranih u razne vrste cvijeća. Povorka je prošla od Hrvatskog doma do Trga Republike Hrvatske na čelu s mažoretkinjama Vukovara i članovima gradskoga vatrogasnog društva, nakon čega je izveden prigodni program.

Mališane je pozdravio i gradonačelnik Ivan Penava, koji im je zaželio još puno radosnih trenutaka.

vukovar korzo dan korzo

U središtu grada otvorena je i Vukovarska cvjetna bajka – festival cvijeća pod nazivom “Neka grad procvjeta” čiji je organizator gradska Turistička zajednica. Program u povodu proslave Dana grada traje do 10 svibnja, a najavljeni su mnogi kulturni, sportski, zabavni i drugi događaji. Središnji događaj – svečana sjednica vukovarskoga Gradskog vijeća, na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja, održat će se 3. svibnja u Hrvatskome domu. (Hina)