stiv culej

Stiv Culej cijeli je svoj život podredio traženju istine o zločinu u Borovu Selu. Naoružan vrlo uznemirujućim fotografijama iznakaženog tijela ubijenog brata i ostalih ubijenih redarstvenika, obijao je vrata svih institucija, a pomoć je tražio i preko velikih medija. Kako je nakon neukusnog napada neupućenog političara reagirao Stiv Culej, možete pogledati u videu.

“Ako je suditi po gospodinu Culeju, rekao bih da domoljublje ima rok trajanja. A čak i ja to mislim! Gospodine, ono što ste napravili u Borovu Selu prošle godine na obilježavanju obljetnice stradavanja redarstvenika kada ste okrenuli leđa ministru unutrašnjih poslova s kojim se vi ne slažete, to nije domoljublje… Možda zato što se ministar s vama nije konzultirao oko nekih kadrovskih rješenja? I sada vi sudite, vi sudite… A nemam što dodati na to… Sramota”, kazao je vrlo neupućeni saborski zastupnik koji nije bio ni svjestan da je diranjem u Stiva Culeja i žrtve Borova Sela među kojima je i njegov rođeni brat, “otvorio Pandorinu kutiju”.

Stiv Culej cijeli je svoj život podredio traženju istine o zločinu u Borovu Selu. Naoružan vrlo uznemirujućim fotografijama iznakaženog tijela ubijenog brata i ostalih ubijenih redarstvenika, obijao je vrata svih institucija, a pomoć je tražio i preko velikih medija:

“Moj brat, kao i većina mladića, nije ubijen u borbi, već je ranjen odvučen u dvorište kuće u središtu Borova Sela i tu su ga ubili udaranjem tvrdim predmetom u glavu do neprepoznatljivosti. To je ratni zločin jer ženevska konvencija štiti zarobljenike i ranjenike, a to u Borovu Selu nije poštovano. Zato počinitelji ne mogu biti abolirani i ja stalno tražim neka im se sudi bez obzira na aboliciju. U pismu Bajiću naveo sam kako imam popis počinitelja i da ću, ako država ništa ne poduzme, uzeti pravdu u svoje ruke i krenuti tražiti zločince prema svome popisu od 53 imena”, kazivao je Culej pokazujući fotografije na kojima se vidjela izmasakrirana glava policajca kojemu su izvađene oči, jednome je odsječena lijeva ruka, vjerojatno sjekirom, na tijelima se vide ozljede nanesene nožem, jedan policajac je zaklan, a sve to je rezultat iživljavanja Borovčana nad nemoćnim ranjenicima.

Kako je nakon neukusnog napada neupućenog političara reagirao Stiv Culej, možete pogledati u videu:

Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr