pero ćorić hsp as

Saborski zastupnik HSP-a AS Pero Ćorić novinarima u Saboru pročitao je imena pomoćnika i zamjenika ministara koji su imenovani na prijedlog Mosta, što on smatra problematičnim. Jednoga je i optužio da je suradnik KOS-a pod kodnim imenom Vrana.

”Boris Milošević bio je član SDSS-a i na listi SDP-a za prošle izbore, a sad je pomoćnikDubravke Jurline Alibegović u Ministarstvu uprave. Ivan Crnčec je također imenovan na takvo mjesto iz kvote Mosta, a riječ je o suradniku KOS-a kodnog imena Vrana te autorulexa Perković”, rekao je danas u Saboru Pero Ćorić.

Ivan Crnčec, piše u njegovoj biografiji na stranicama Ministarstva pravosuđa, rođen je 1976. godine, a 1991. je završio osnovnu školu.

Navedena imena Pero Ćorić je pročitao s papira okupljenim novinarima u Saboru, izražavajući negodovanje zato što u Vladi nisu imenovani kadrovi iz njegove stranke. Most je nazvao “aktualnom političkom fikcijom” koju su stvorili lijevo-liberalni mediji i koja nema što tražiti pred građanima ako dođe do novih izbora.

Govorio i o ulozi Tomislava Karamarka u kadroviranju.

”Karamarko mora biti sukreator u unutarnjim poslovima. Ovo ide u smjeru da se otupi njegova oštrica i da bi povukao ručnu. Osuđujem uključivanje obitelji u ovo i mislim da je to nekorektno”, kazao je Ćorić.

“Dobili smo mandat ne zato što smo ljepši od Milanovića, iako ja i sada mislim da smo ljepši, nego jer smo sposobniji”, kazao je Ćorić, dodavši da je Most politička fikcija.

Poručio je i da, volio netko ili ne Bandića, on ima četiri zastupnika i treća je politička opcija pa u razgovorima mora biti i stranka Milan Bandić 365. “Tri političke opcije moraju razgovarati, a nakon toga mora oživjeti ovo vijeće, zvalo se ono vijeće staraca ili mudraca. Sve drugo je neprihvatljivo.” Dodao je da ne vidi nikakvu političku odgovornost u slučaju suradnje tvrtke Ane Karamarko s tvrtkom lobista MOL-a. “Uvjeren sam da će Karamarko dokazati da optužbe nisu utemeljene”, kazao je Ćorić.

Izvor: Sloboda.hr/tportal