skabrnja

Mještani Škabrnje ogorčeni su postupkom načelnika Nediljka Bubnjara koji, prema njihovim riječima, zajedno s Pupovcem i Uzelcem potajno radi na uvođenju dvojezičnih natpisa u Škabrnji – simbolu stradanja Hrvata u Domovinskom ratu.

Nediljko Bubnjar, škabrnjski načelnik, navodno potajno radi na teritorijalnom pripajanju Biljana Donjih Općini Škabrnja, piše zdportal. Kao motiv i opravdanje tog čina navodi naknadu koju bi općina primala od odlagališta otpada, a koje bi se trebalo graditi u Biljanama. Dok mještani Škabrnje u čuđenju i nevjerici primaju takve informacije iz različitih i neslužbenih izvora, Nediljko Bubnjar tom činu priprema teren odlazeći na razgovore i dogovore s Pupovcem i Uzelcem.

Koliko je snažna ljudska pohlepa dokazuje podatak da načelnik navodno ignorira činjenicu da će dvojezični natpisi stajati na ulazu u Škabrnju, ukoliko realizira svoj dogovor s Pupovcem. Naime, prema Zakonu o nacionalnim manjinama, za uvođenje dvojezičnih natpisa na području općina ili gradova treba biti 30% manjinskog stanovništva.

S obzirom na povratak srpskog stanovništva u Biljane Donje, u kojima je 1991. živjelo oko 1000 stanovnika, nije teško zaključiti da će trenutni načelnik Nediljko Bubnjar osuditi djecu i roditelje poginulih hrvatskih branitelja da svojim očevima i sinovima dolaze na grob u selo Шкабрња (Škabrnja) prije nego li se grobni humak slegne.

Autor: F.Č./zdportal
Foto: zdportal