dubrovnikFoto: Snimka zaslona

Ovih dana Dubrovčani, a ponajviše djeca, uživaju u snijegu koji je kod njih zaista rijetka pojava. Neki su iz podruma izvadili i skije i spuštali se gradskim ulicama.

Pogledajte fantastične snimke hrvatskog bisera sa Jadrana pod snijegom snimljene iz zraka. Rijetki prizori od kojih zastaje dah uhvaćeni su kamerom letjelice.

Ponovno pada snijeg u Konavlima

Tijekom ranih jutarnjih sati u subotu je u Konavlima ponovno počeo padati snijeg i susnježica, a na višim predjelima se stvara snježni pokrivač debljine do pet centimetara, pa su na tom području ponovno na snazi zimski uvjeti na cestama, izvijestili su iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Konavle.

“Na višim područjima se i zabijelilo pa su na snazi ponovno i zimski uvjeti, posebice na cestama kroz Konavoska brda i prema Kuni konavoskoj. Novog snijega ima od 1 do 5 centimetara”, rekao je zapovjednik JVP Konavle Mario Magud.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda na Jadranu se danas očekuje mjestimična kiša, uz ponegdje jaku buru. Najviša dnevna temperatura zraka predviđa se od od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.


Izvor: Sloboda.hr/Hina/Narod.hr