dinko burić milorad pupovac glavaš hdssb četnik

HDSSB-ov zastupnik Dinko Burić podržao je danas istup počasnog predsjednika svoje stranke Branimira Glavaša protiv SDSS-ova čelnika Milorada Pupovca na Facebooku, ustvrdivši da je sve što je Glavaš iznio istina.

“Što je čovjek rekao, a da nije istina? Kako drugačije reći četniku da je četnik? Milorad Pupovac je veleposlanik velikosrpske agresije Miloševićeve politike za vrijeme Domovinskog rata. To je istina, to je bilo i to je tako”, rekao je Burić novinarima u Saboru.

“To je istina. To što nekoga može vrijeđati istina, ne može biti mržnja. Ja ću vam iskreno reći, ja nikoga ne mrzim, ali njih trojicu ne volim vidjeti u klubu jer oni ne predstavljaju srpski narod. Ja ne govorim protiv Srba, nego protiv predstavnika velikosrpske agresije u Saboru. Sramota je da takvi ljudi predstavljaju Srbe i da imaju pravo sjediti u Saboru. To nema veze s predstavnicima srpskog naroda u RH. Ja kad vidim tko sjedi tamo gore, a branitelji se u šatoru bore za prava, onda čovjeku treba biti muka”, kazao je Burić.

Dodao je i da je “u odnosu na Pupovca i predstavnike SDSS-a kapetan Dragan kišna glista kao četnik”.

“Vi shvatite kako hoćete, za mene to nije govor mržnje nego istina”, rekao je Burić komentirajući Glavaševu objavu na Facebooku.

Branimir Glavaš je na svojoj službenoj facebook stranici objavio fotografiju Milorada Pupovca te ga optužio za mržnju prema hrvatskom narodu i državi.