deložacija policija živi zid potkonje knin uhićeni

U Potkonju kraj Knina u petak je provedena jedna od najbrutalnijih deložacija ikad u Hrvatskoj. Po ovršnom rješenju Općinskog suda u Kninu iz obiteljske kuće deložirana je osmeročlana obitelj Dragana Miškovića (62), u korist njegove vanbračne kćeri koju nikad nije priznao ni za nju plaćao alimentaciju.

U obranu obitelji Mišković stala je Udruga ‘Živi zid’. Njih 60-ak od ranog jutra čuvalo je kuću, ali bezuspješno. Temeljna i interventna policija bila je brojčano nadmočnija. Deložacija je bila zakazana za 12 sati. Pripadnici Živog zida sjeli su ispred kuće i skandirali. Oglušili su se na zapovijedi policajaca i oni su ih počeli odvlačiti i nositi u ‘marice’. Aktivista Ivana Pernara u maricu su strpali među prvima. Neki su se razišli, a 23 ih je odvedeno u postaju. Nešto prije 16 sati policajci su razvalili vrata, izvukli Dragana Miškovića, njegovu suprugu Ljubicu i aktivista Živog zida Jakova Pericu koji su se bili zabarikadirali. Popisana je zatečena imovina i na vratima su promijenjene brave, a stigli su i socijalni radnici. U kući je s Draganom i majkom Ljubicom deložaciju čekalo četvero od ukupno šestero njihove djece. Troje ih je privedeno, a samo najmlađa 14-godišnja kći je izbjegla maricu.

Klikni LIKE ako si protiv nasilnih deložacija!

Katica Krištović (92), majka Dragana Miškovića: “Nikad nije napravljena DNK analiza. Da je to njegovo dijete, on bi je priznao, brinuo se o njoj i plaćao bi sve što treba. Ovako, opljačkali su ga uz pomoć suda i policije. Sramota!”

deložacija policija živi zid potkonje knin uhićeni

Ljiljana Marović Pirš, odvjetnica Žakline Lovrenović: “Ovi aktivisti iz Živog zida i novinari ne bi bili ovdje da znaju što se uistinu događa. Radi se o tome da je još 1985. godine na sudu u Travniku utvrđeno da je Mišković otac moje klijentice. Tada se to radilo analizom krvi i s 88-postotnom sigurnošću je utvrđeno da joj je on otac. Nikad se nije brinuo za svoje dijete ni plaćao alimentaciju, a moja klijentica, koja sada ima 30 godina, već duže od 12 godina sudom pokušava ostvariti svoja dječja prava. Iako poriče da je otac, Dragan Mišković već godinama izbjegava DNK analizu.”

Sudski ovršitelj Željko Baturina: “Ovo je sad samo uvođenje u posjed. Već četiri godine Žaklina Lovrenović upisana je kao vlasnica kuće. Nakon pravomoćnosti ovršnog rješenja suvišno je više raspravljati o tome jeli tko kome otac.”

Dragan Mišković: “Ništa još nije gotovo! Žalio sam se Vrhovnom sudu, a žalit ću se i Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.”

>>> VIDEO: Pogledajte kako Milanovićeva policija vrši nasilnu deložaciju samohrane majke!

Izvor: tris.com.hr