milijan brkić hdz diploma

Osvrčući se na odluku Upravnog suda kojom je ukinuo rješenje da mu je diplomski rad plagiran glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u utorak da je od prvog dana tvrdio da je njegov diplomski rad izrađen na propisan i stručan način.

“Nikada nisam mijenjao stavove, uvijek sam isti i stojim iza svake svoje riječi. Ne želim komentirati sudske odluke”, ustvrdio je Brkić.

No, ocijenio je, da je “odluka još jednom pokazala neovisnost našeg pravosuđa koje ne podliježe političkim pritiscima i zlonamjernim medijskim kampanjama”, što ga, kako je istaknuo, kao hrvatskog branitelja čini ponosnim i zadovoljnim.

Brkić je Hini izjavu dao telefonom iz Franfurkta gdje sudjeluje u stranačkim aktivnostima.

Naveo je kako u državi imamo bitnijih problema te da svu energiju treba usmjeriti u rješavanju gorućih pitanja.

“I to je odgovornost svih nas”, rekao je navodeći kako u Frankfurtu nailazi na ogorčene mlade ljude koji su morali napustiti Hrvatsku.

“Idemo razgovarati o načinu kako pokrenuti gospodarstvo, zaustaviti iseljavanje mladih obitelji i pronaći način da se vraćaju u domovinu”, poručio je glavni tajnik HDZ-a.

Upravni sud u utorak je ukinuo rješenje Visoke policijske škole kojim je Brkićev diplomski rad proglašen plagijatom. U obrazloženju odluke sud je naveo proceduralne pogreške, odnosno da je odluku o plagijatu i oduzimanju diplome protupropisno donio dekan, a ne školsko stručno vijeće kako je utvrđeno pravilnikom. Predstavnici Visoke policijske škole najavili su žalbu na odluku suda.

Nakon informacije o navodnom plagiranju diplome u ožujku prošle godine Brkić je više puta izjavio da je nakon svih položenih ispita prionuo izradi svog završnog rada te da ga je izradio po uputama i materijalima koje je dobio od mentora. Navodio je da ga je više puta dorađivao, davao mentoru koji mu ga je vraćao te da mu ni mentor ni tročlano povjerenstvo nisu “signalizirali da bi to mogao biti rad upitne kvalitete ili problematičnoga sadržaja”. (Hina)