Foto: Thinkstock

Svijet pun bizarnosti nastavlja se s novim događanjima. Sve bi to bilo pomalo smiješno da ne dolazi iz država koje se smatraju perjanicama Zapada i svjetlonošama novog i pravednijeg svijeta, a koje nameću standarde življenja globalnome stanovništvu.

Najnovija vijest takve vrste je da su britanski liječnici dobili naputak da ne koriste riječ „majka“ pri oslovljavanju trudnica da tako ne bi povrijedili transrodne osobe.

Nove smjernice izdane su od strane sindikata liječnika British Medical Association koja broji čak 160 000 britanskih liječnika. Tako će se od sada buduće majke koje nose svoje dijete pod srcem oslovljavati hladnim izrazom „trudna osoba“ umjesto majka. Jedan od najvažnijih razloga koji se navodi kao objašnjenje za to je „slavljenje različitosti“!

Kontroverzni savjeti izneseni su u brošuri od 14 stranica pod imenom „Vodič za učinkovitu komunikaciju: inkluzivni jezik na radnom mjestu“. U njemu doslovno piše: „Velika većina ljudi koji su trudne ili su rodili identificiraju se kao žene. Međutim, postoje neki ‘interseksualni muškarci’ i ‘trans muškarci’ koji mogu zatrudnjeti. Možemo uključiti ‘interseksualne muškarce’ i ‘trans ljude’ koji mogu zatrudnjeti govoreći ‘trudna osoba’ umjesto, očekivano, ‘majčinstvo’.”

Vodiči su dostupni svim liječnicima koji rade u nacionalnom javnom zdravstvu. Liječnicima se također skreće pozornost da se ne smiju koristiti pojmovi “rođeni dječak” ili “rođena djevojčica” zbog odnosa prema “trans osobama” jer su te fraze “reduktivne i pojednostavljuju materiju”.

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr/heatst.com