josip_boljkovac

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske u Zagrebu protiv bivšeg ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske – Josipa Boljkovca. Naime, prema pisanju beogradske Politike (29. ožujka 2014.) u članku “Srbija traži da Hrvatska odgovara za genocid tokom Oluje”, jedan od srpskih tužitelja na Međunarodnom sudu pravde u Den Haagu, gdje se vodi sudski spor između Srbije i Hrvatske u vezi genocida, je izjavio, (citirao) izjavu Josipa Boljkovca da su “1991. bili napadnuti Srbi i Jugoslavija, ne Hrvatska” te dodao da je ovaj čovjek rekao i da je Tuđman želio rat pod svaku cijenu!

Na taj način bivši hrvatski ministar i bivši Udbaš Boljkovac lagao je, falsificirao i uvrijedio ne samo prvog hrvatskog predsjednika i čovjeka koji je pobijedio treću ili četvrtu vojsku u Europi, već i sve hrvatske branitelje, poglavito one koji su poginuli i stradali za vrijeme srpske okupacije hrvatske države, pa prema tome po zakonu treba odgovarati i biti kažnjen.

Ova izjava Boljkovca možda najbolje govori u prilog izjave navodnog zločinca i ubojice, Udbaša Josipa Perkovića da je “Udba stvorila hrvatsku državu” (sic!), da su se bivši Udbaši, zajedno sa stotinama, pa i tisućama svojih suradnika, već početkom devedesetih godina “uvukli” u sve pore hrvatske vlasti, ali i u najznačajnije tvrtke, banke, medije, jednom riječju – nema gdje ih nema, te da su samo nastavili tamo gdje su stali nakon Brozove smrti. (Svaka čast izuzecima).

Za više ovakvih tekstova- klikni Like!

Stoga je Hrvatskoj prijeko potrebna hitna lustracija, tim prije što nije Boljkovac jedini koji je obnašao tako visoku dužnost u Republici Hrvatskoj, a koji je u isto vrijeme radio i protiv Hrvata i protiv Tuđmana, čija je greška bila da se nije provjeravalo ljude koji su iz komunističkih tajnih i inih službi prešli na rad u isto takve i slične službe kad se Hrvatska stvarala. A bivši Udbaši su u tajne i ine hrvatske službe uključivali i svoju djecu, a neki i cijele obitelji, od kojih jedan dio i dalje radi na razbijanju i omalovažavanju Domovinskog rata, a time i na “pljuvanju” po onima koji su dali svoje živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. (Sjetimo se samo s kakvim su žarom pojedini bivši Udbaši progonili generale Gotovinu i Markača i članove njihovih obitelji te prijatelje).

Većina onih koji su u vrijeme komunizma zauzimali visoke i najviše političke funkcije i bili su pripadnici Udbe, izdajice ili doušnici danas se na žalost nalaze također na visokim funkcijama, pa nije ni čudno da jedan Boljkovac, naravno, poslije Tuđmanove smrti, može to izjaviti što je izjavio – bez posljedica.

A takvih Boljkovca, vjerujte, u Hrvatskoj ima kao “mladoga graha”!

Autor: Mladen Pavković
Foto: HRT