veterani umjetnici

Izložbom fotografija Veterani umjetnici pojedini hrvatski branitelji prisjećaju se ranih 90-tih kao onodobni sudionici a danas veterani rata.

Udruga Veterana Domovinskog rata 150. brigade Hrvatske vojske dojmljivom izložbom ratnih fotografija naslovljenom Veterani umjetnici uvelike se prisjeća pojedinih zbivanja i dogđaja tijekom obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata u, kojemu su ponosno sudjelovali njezini pripadnici početkom 90-ih, koji su tad sa svojim fotoaparatima pomno snimili događaje koji se danas prikazuju i spominju.

Veterani umjetnici skupna je izložba na kojoj je postavljeno više fotografa a, čine je fotografije koje je više ratnika iz 150. brigade donjelo (svoje uščuvane) fotografije, koje su tad kao hrvatski dragovoljci branitelji osjetilno simali – fotografirali. Zaista baš te fotografije ostale su kao takve nezaboravan trag u srcima pripadnika brigade i pokazljivo govore o  Goranu Vraniću i Nenadu Jurkoviću…

veterani umjetnici

Većina fotografija na izložbi nastala je tijekom obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata protiv velikosrpskog agresora i njihove politike.

Izložba pokazuje istinu kako je Hrvatska nastajala u okrutnom ratu i kako je obranjena i protiv koga i, potpuno drugačije nego li nam s HRT danas govore baš o tomu razdoblju koje kakva vucarala i bezveznjaci tzv. Jugoslaveni… koje je Radman dovukakao od koje kud.

Izložba izražajno nadmašuje ovu vlast i slike koje oni pokazuju. Stoga jer ovu vlast nema ni srca za politiku a ni narodnog ni ratnog osjećaja za branitelje, a žele od hrvatske napraviti političko kazalište.

veterani umjetnici

Uvelike izložba svjedoči iskrenim opažanjima pojedinih Dragovoljca koje su snimakama zabilježili baš kao posebne trenutke s bojišnica al, zaista kao zbiljski protagonisti rata.

Sve u svemu izložba pokazuje drugačiju Hrvatsku a, ne kazališnu simulaciju Domovinskog rata u političkoj zbilji 90-ih kavu nam žele predočiti pojedini mediji i pojedinci iz ove vlasti.

Zapravo izložba Veterani umjetnici sama za sebe dovoljno govori… umjetnikovo je da stvara a ne da govori – slike su tu da ih se gleda , a ne da se o njima govori – Goethe

Autor: Ivan Raos