thompson branitelji

Branitelje koji već deset dana prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja jučer je posjetio i najpopularniji hrvatski pjevač Marko Perković Thompson.

“Ovo je borba dvaju svjetonazora, jedan njeguje kršćanske vrijednosti, Domovinski rat i sve ono što je stečeno i na čemu je ovaj narod podignut. I drugi koji je potpuno antinacionalan i antibraniteljski, potpuno antinarodni. Dajem svoju potporu našim braniteljima, s njima sam uvijek bio i ostat ću”, kazao je Thompson koji se rukovao i popričao sa svim braniteljima.

Branitelje je jučer posjetila i Jelena Dedaković, kći legendarnog Mile Dedakovića Jastreba koja je pročitala pismo podrške njezina oca, zapovjednika legendarne 204. vukovarske brigade.

“Naš doprinos, našu žrtvu i našu bol zbog koje smo platili i cijeli život plaćamo visoku cijenu, nitko nam ne može i nema pravo oduzeti. Mi smo se borili da stvorimo državu, sada nažalost moramo se boriti za ono što državu treba obvezivati prema nama, a to je skrb za nas hrvatske branitelje, ratne veterane i ratne vojne invalide. Ratni veterani su temelj svake države, pa tako i naše. Mi smo stup društva, leđa na kojima leži suverena i slobodna Republika Hrvatska”, stoji u pismu Mile Dedakovića Jastreba.

Zapovjednik legendarne 204. vukovarske brigade branitelje je zamolio da ne posustaju. “Kao vaš suborac, kao zapovjednik legendarne 204. vukovarske brigade, kao glavni zapovjednik obrane Vukovara i operativne zone Vukovar-Vinkovci-Županja, molim vas NE ODUSTAJTE, molim vas da ostanete časni i dostojanstveni kao što jeste i kao što ste uvijek i bili, da ne dozvoljavate da vam duh bude slomljen, molim vas da hodate glave visoko uzdignute, jer za to imate razloga i na to imate apsolutno pravo”, poručio je Jastreb.

thompson branitelji

Prosvjednicima su se jučer priključili i branitelji iz Primorsko-goranske županije koji su u Zagreb došli organizirano autobusima. “Branitelji ne mogu više gledati propast suboraca i svih ljudi oko sebe. Naši interesi su zajednički, a to je boljitak branitelja i svih Hrvata. Prepustili smo državu političarima, a mi znamo držati i pušku i olovku”, rekao je Riječanin Perica Prpić (43), pripadnik specijalne policije “Ajkula”. Dodao je da je interes današnje političke oligarhije izbaciti branitelje iz političkog života.