branimir glavaš hdssb

Branimir Glavaš iz remetinečkog je zatvora oko 19 sati prevezen u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu. Nakon pregleda zaključeno je da mu je potrebna hospitalizacija.

Podsjetimo, Glavaš uzima samo tekućinu i štrajka glađu nakon što je opet završio u istražnom zatvoru u Remetincu. U zatvorsku je bolnicu posljednji put bio odvezen 11. ožujka, ali je vraćen u zatvor jer nije dopustio liječnicima da ga pregledaju.

Upravo nam je dojavljeno da je Branimir Glavaš zbog vrlo narušenog zdravstvenog stanja hitno prebačen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici, gdje će biti zadržan. Nadamo se da će pristati na medicinsku pomoć i izvući se iz situacije opasne za život, objavljeno je na službenoj Facebook stranici Branimira Glavaša.

Upravo nam je dojavljeno da je Branimir Glavaš zbog vrlo narušenog zdravstvenog stanja hitno prebačen u zatvorsku…

Posted by Branimir Glavaš on 29. ožujka 2015

Dakle, doktor je rekao da je u okviru njegovog zdravstvenog stanja situacija takva da to nije još ništa alarmantno, ali da je dobro da bude pod nadzorom liječnika, potrebno je da bude pod stalnim nadzorom liječnika u zatvoru. Znate da dolazi jedan liječnik na veliki broj pacijenata i da takav nadzor nije moguće provoditi, kazala je za HRT4 Višnja Drenški Lasan, odvjetnica Branimira Glavaša.

Glavašev odvjetnik Dražen Matijević izjavio je Hini kako nema nikakve informacije o tome što se dogodilo, ali ocjenjuje da se to moglo očekivati.  Dodao je kako je Glavaš u zdravstvenom stanju u kojem svaki trenutak može umrijeti. Čini se da neki to i žele, dodao je odvjetnik Matijević.

Ustavni sud u siječnju je ukinuo presudu Glavašu u slučajevima “garaža” i “selotejp”, u kojima je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora. O predmetu će ponovno odlučiti Vrhovni sud.