Vlada RH Srbi

Boris Lalovac, sin Obrada Lalovca, brat Miloša Lalovca, novi ministar financiija, jubilarni je deseti Srbin u Kukuriku vladi koja broji ukupno dvadedeset i jednog člana. Srba je u “hrvatskoj” vladi danas 47,6%.

Ovo je, vjerujemo, apsolutni rekord u udjelu Srba u hrvatskoj vladi od kada iste postoje. Toliki udjel Srba u najvišem izvršnom tijelu na ovim prostorima nije postojao ni u vijećima ZAVNOH-a, Narodne fronte, Narodne Republike Hrvatske, Socijalističke Republike Hrvatske i sličnih institucija od 1941. godine na ovamo.

LIKE za što brži ODLAZAK Vlade Republike Hrvatske!
Srba je u “hrvatskoj” vladi u postotku više nego u Vladi BiH, više nego u Vladi Kosova, a tek malo manje nego u Vladi Srbije. Inače, prema popisu stanovništva iz 2011. godine, u Hrvatskoj je bilo 4,36% Srba, što znači da je njihova zastupljenost u Vladi 11 puta veća nego u stanovništvu RH.

Takvu nacionalnu supremaciju nikada nisu uspjeli ostvariti ni bijelci u Južnoj Africi za vrijeme Apartheida, a ni Židovi u izraelskoj vladi. Takva disproporcija između udjela u stanovništvu i udjelu u vlasti teško da je bila zabilježena i u kolonijalnom sustavu.

Srbi su danas činjenično vladajuća klasa u Hrvatskoj i to više nego što su to bili ikada u povijesti. Boris Lalovac samo je jedan od primjera.

Autor: Sloboda.hr/dragovoljac.com
Foto: Sloboda.hr